Friday, 5 November 2010

Miten saan lukijoita blogiin, osa 1


Kuvan saa hiirellä klikkaamalla suuremmaksi

Jatkan edelleen blogin pitäjien opastusta. Edellisessä jutussa kerroin, miten blogitekstiä synnytetään. Se on koko homman helpoin vaihe. Paljon vaikeampaa on saada lukijoita blogiin.
Netissä tiettyyn osoitteeseen tullaan joko tarkoituksella tai vahingossa. On vähän kaksipiippuinen juttu, ovatko blogiin vahingossa eksyvät surffailijat toivottuja vieraita vai ei. Jos blogin pitäjälle on syystä tai toisesta edullista esitellä suuria kävijälukuja vaikka sponsoreille, niin ei niistä haittaakaan ole. Tosin ei juuri hyötyäkään, koska ne näkyvät tilastoissa viuhahtajina.
Blogeissa on yleensä erilaisia tilasto-ominaisuuksia, joilla voi tutkia kaikenlaista blogissa kävijöistä. Kuten vaikka sen, millä hakusanalla he ovat etsineet blogia ennen sinne tuloaan.
Poikkitieteellisessä blogissa lokakuun top tenissä kärkisijaa pitää haku ”päivi storgård rasvaimu”. Sillä päätyi 11 ihmistä tälle sivulle. Eppäillä tuota soppii, mahtoiko haun suorittaja pysyä kovin kauaa Poikkitieteellisellä palstalla. Vaan mistäpä tuon koskaan tietää.
Kymmenentenä on ”englanninsusikoira”, jolla haulla Poikkitieteelliseen eksyi kolme hyväuskoista googlaajaa. Ei tainnut sekään haku ihan natsata, kun Google johdatti kävijän Bobby Charltonista kertovaan kuvatekstiin.
Hakusana "maiva" tuo Googlella poikkitieteellisen palstan neljäntenä vaihtoehtona. Melkein joka hakusanalla ensimmäiseksi tulee Wikipedian artikkeli. Timon Poikkitiede palsta on pörssissä aika korkealla, koska sinne tullaan useilta muilta sivuilta linkkien kautta. Mitä useammilta sivuilta on linkitys sivuillesi ja mitä useammin niitä hyödynnetään, sitä korkeammalle sinun sivusi nousee Googlen rankingissa.

Konstit on monet, sanoi eukko kun kissalla pöytää pyyhki. Kokeilin kerran. Lisäisin, että konstit on monet, joilla saa kissan raapimaan kädet verille. Seuraavalla kerralla lisää vippaskonsteja, joilla saadaan muut linkittämään sinut ja siten lukijoita blogiin.

No comments:

Post a Comment