Friday, 9 November 2012

Täyttäkää oikein!

 Olen saanut yhteydenottoja siitä, että blogiin kommentoiminen on teknisesti vaikeaa. Joten tässä ohje siitä, miten pääset kommentoimaan, vaikka sinulla ei olisi Google-tiliä tai muuta sellaista, jonne kirjautumalla pääsee kommentoimaan ilman esteitä. 
Oletetaan, että kävijä haluaa kommentoida alla olevaa juttuani. Hän voi tehdä sen keskustelun jatkoksi aloittamalla kirjoittamaan lopussa olevaan tekstilaatikkoon, jossa lukee "Enter your comment . . .". (Jos kieli on suomi, niin laatikossa lukee "Lisää kommenttisi. Minulla se on englanti, joten jatkossakin ohjeet ovat englannin kielisen version mukaan. Ei tuottane kuitenkaan ongelmia.)


Tässä tapauksessa kävijä haluaa kommentoida nimettömän kommenttia suoraan. Silloin klikataan kommentin alla olevaa Reply (Vastaa) tekstiä, jolloin kommentin alle tulee kirjoitustila. Siihen voi kirjoittaa suoraan tai liittää esim. Wordissa tehdyn ja sieltä kopioidun tekstin.


Sen jälkeen valitaan profiili, eli henkilöllisyys, jolla vastaus annetaan. Jos ei omista jotain yllä olevaa kuutta tiliä, niin vastaus annetaan nimellä tai nimettömänä. Olen hyväksynyt nimettömätkin kommentit, mutta niitä olen aika usein moderoinut eli poistanut. Tässä tapauksessa kävijä vastaa reilusti nimellään ja valitsee "Name/URL"


Nimen kohdalle kirjoitetaan luonnollisesti oma nimi ja kohtaan URL: voidaan haluttaessa laittaa oman nettisivun osoite. Se ei ole siis pakollinen ja voi siihen antaa minkä tahansa sivun osoitteen, jolle lukijan toivotaan menevän. Oman blogin osoite tai oman kotisivun osoite on kuitenkin luontevin tässä. Klikkaamalla "Continue" (Jatka) päästään eteenpäin.
 

Tässä vaiheessa voidaan vielä muokata tekstiä klikkaamalla "edit", mutta jos se tuntuu olevan ok, niin ei kuin julkaistaan klikkaamalla "Publish"-painiketta.

Ei-rekisteröityneet joutuvat todistamaan, että eivät robotteja.

Tässä on huomattava, että ei-robottiuden todistamiseski oikealla olevaa liukusäädintä on vietävä alastpäin. Tämä jää helposti hoksaamatta ja tulee ihmeteltyä asiaa sormi suussa, että miksei homma etene. Kirjoitustilaan kirjoitetaan kuvaruudussa näkyvä teksti ja numero, kuten yllä on tehty. Sen jälkeen julkaistaan kommentti "Publish"-painikkeella.Joskus robbottiuden tarkistavat kirjaimet ovat niin vaikeasti luettavissa, että niitä ei pysty toistamaan. Uuden tekstin saa näkyville painamalla vain "Publish" painiketta ilman mitään tekstiä. Kyllä sieltä yleensä tulee muutaman yrityksen jäkeen tarpeeksi selkeät kirjaimet.

Huonosilmäiselläkään ei pitäisi olla vaikeuksia selvittää, että yllä olevat merkit ovat "elognota 24".

Kommentin pitäisi ilmestyä yllä olevalla tavalla oikeaan paikkaansa. Valokuva tulee näkyviin vain tilin omaavilta kirjoittajilta ja silloinkin vain haluttaessa.Video kommentin lähetämisestä. Kannattaa laittaa alareunasta oikealla olevasta ruudukosta koko kuvaruudun näyttö päälle, niin näkee paremmin. robotin ehkäisy näyttää hyväksyvän vataukseni, vaikka viimeinen kirjoittamani kirjain on l vaikka pitäisi olla t. Jotain inhimillistä sentään löytyy IT-maailmastakin.

ps. "Täyttäkää oikein" ei varmaan aukene muille kuin armeijan käyneille.

No comments:

Post a Comment