Wednesday, 17 July 2013

Kerjääminen ja kaupustelu sallittuHelsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen pitää kerjäämisen kieltämistä lailla liian järeänä toimenpiteenä asiassa, joka ei kosketa suurinta osaa Suomen kaupungeista tai kunnista.

- Kerjääminen kuin se esimerkiksi Helsingissä ilmenee, on vain muutaman kunnan asia koko Suomessa. Minkä takia lähteä tekemään lainsäädäntöä, joka ei oikeasti koske valtaosaa suomalaisia kuntia, sanoo Pajunen Ylen Päivän kasvo-ohjelmassa.

Pajunen on pitänyt hyvin linjansa Guggenheim-kysymyksessä.

7 comments:

 1. Aika paha. That's one small step for Mr. Armstrong, a giant leap for Guggenheim.

  ReplyDelete
 2. Katri Kivinen, Espoo17 July 2013 at 10:53

  Meinasi tulla pissat housuun, kun tajusin, kuka siinä on kerjuulla. Hyvä oivallus.

  ReplyDelete
 3. Mitenkähän Pajunen kommentoisi, jos Helsingissä olisi Guggenheim ja sen ulkopuolella olisi kerjäläisiä. Paikka olisi varmaan hyvä kerjäämiseen, kun rikkaat ½ miljoonaa turistia jonottaisivat Guggenheimiin. Aikansa kuluksi voisi vaikka heittää muutaman lantin kerjäläisen kuppiin.

  ReplyDelete
 4. Voisiko joku selittää? En ymmärrä.

  ReplyDelete
 5. Hyvä vitsi tulee puun takaa. Selittäminen pilaa sen.

  ReplyDelete
 6. Eikä aikaakaan, kun Guggea ollaan jälleen tuomassa Hesaan.

  "Guggenheim-museo on kiinnostunut tulemaan Helsinkiin kaupungin sijainnin ja kasvupotentiaalin vuoksi.

  Näin kertoo apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen, joka yhdessä kaupunginjohtaja Jussi Pajusen kanssa tapasi viime viikolla Guggenheim-säätiön varajohtaja Ari Wisemanin.

  – Ihan hirveästi emme tästä tapaamisessa puhuneet. Minulla on kuitenkin se käsitys, että Guggenheim-säätiötä kiinnostaa erityisesti kaupungin sijainti idän ja lännen välissä.

  – Itse olen ainakin otettu, että Helsinki on näin mielenkiintoinen Guggenheimin kaltaisen tunnetun museon näkökulmasta.

  Guggenheim-säätiö näkee Viljasen mukaan Suomessa olevan myös tilausta museolle.

  – He ovat tehneet arvion, että meillä olisi tilaa tällaiselle kulttuurille. Onhan meillä jo paljon museoita, mutta heidän mukaansa tällaiseen kasvavaan metropoliin mahtuisi kyllä lisää kuvataidetta."

  Guggenheimille tulee kuulemma viikottain kyselyjä maailman metropoleista, että voisimmeko mitenkään saada on Guggen kaupunkiimme. Suurimmalle osalle ei edes vastata, tiesi Gallen-Kallela-Siren kertoa. Eipä ole näitä muita näkynyt.

  ReplyDelete
 7. Asiasta toiseen, Merjaa etsiskellään Facebookissa.

  Minusta nuo tuntomerkit sopivat hyvin ystäväämme: " Hän on upea, monitaitoinen ja aikaansaava ihminen. Maatilan tyttönä hän osaa kokata, siivota ja tehdä ulkotöitä, suomalaisiin karjalanpiirakkoihin ihastunut John kehuu."

  Kukapa ei haluaisi maistaa Merja piirakkaa.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013071817275770_uu.shtml?ref=hakemisto

  ReplyDelete