tiistai 30. heinäkuuta 2013

Norsu museossa


Kävin minä lomamatkallani Keuruullakin. Ikiliikkuja-näyttelyssä Keuruun museossa. Jos en muusta syystä, niin siksi, kun olin tehnyt Kati Tyystjärven kanssa videon Heurekan ikiliikkujasta museossa näytettäväksi.

Kivasti oli video laitettu esille ja oli kuulemma myös toiminut moitteetta - kuten ikiliikkujan luontelle sopiikin  toimia. Muutenkin ja etenkin muutenkin näyttely on käymisen arvoinen. Keuruu on varsinkin kesällä nätti paikka eikä kaukana oikeastaan mistään. Suosittelen vilpittömästi retkeä Keuruun museoon oli lomaa vielä jäljellä tai ei. Museoalueella on muutakin mukavaa nähtävää kuin tämä ikiliikkuja näyttely.

Kokenut kaiken tietää – vaivainen kaiken kokee, sanoo vanha sananlasku. Siksi museossa ei kannata käyttäytyä kuin tämä norsu. Eli olla lukematta ohjeita. Kaikki museot eivät ole Heurekoita, jossa SAA kosketella ja kokeilla. Ehkä norsu on viettänyt liian paljon aikaa Heurekassa ja oppinut huonoille käytöstavoille.

Niinpä tämäkin norsu sai luikkia ikiliikkuja-näyttelystä ulos isot korvat luimussa. Eikä auttanut edes perinteinen puolustus: "En se minä ollut!", kun sulkemisajan lähestyessä norsu oli ainut paikalla olija vahtimestarin lisäksi.

Alla olevasta videosta muuten näkee hyvin, miten aikaisemmin esittämäni hyrrä käyttäytyy, kun sitä koitetaan kääntää. Kääntyy ihan "väärään" suuntaan. 







ps. Olihan tapaus lööpeissäkin.


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Naurattaa nämä Suvannon "votosoppaukset". Jokainen kunnon valokuvakoulutuksen saanut näkee heti, että kuva ei ole aito. Esineen ja sen heijastuksen kuvakulmat eivät voi olla samat.

Timo Suvanto kirjoitti...

Voihan rähmä. Mikä kun venytin, vanutin, sumensin ja laitoin peilikuvaa osittain läpinäkyväksi, että kaikki luulisivat museossa olleen oikean norsun häiriköimässä. Kunnon valokuvakoulutuksen ja varmaan vielä kunnon opettajan alaisuudessa saaneita ei näköjään vedetä votosoppauksilla höplästä. Hyvä oli yritys kuitenkin. Sen voinee nimimerkki Anonymouskin myöntää.

Anonyymi kirjoitti...

Siis sielläkö ei ollut norsua?

Timo Suvanto kirjoitti...

Oli oli. Johan siitä oli Ilta-lehden lööppikin.

Anonyymi kirjoitti...

Minuuttivalssiinkin kului aikaa yli kaksi minuuttia, joten linjakasta töppäilyä kaikilla osa-alueilla.

Timo Suvanto kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=Cm_AQN6M5pM

On joku päässyt alle minuutikin.

Helsingin Maisteri kirjoitti...

Minua taas naurattaa, kun joko a) kunnon valokuvakoulutuksen saaneilla ei ole lainkaan huumorintajua tai b) vain huumorintajuttomat hakeutuvat kunnon valokuvakoulutukseen.

(Siis valokuvakoulutus, ei valokuvaajakoulutus...)

Timo Suvanto kirjoitti...

Sain museonjohtajalta synninpäästön. En ollut kuulemma ainoa norsu.