Sunday, 9 November 2014

Kaima on huolissaan


Kuva: Jyrki Vesa

Kaimapoika Soini on huolissaan. Perussuomalaisten kannatus on lievässä laskussa, Millwall on Englannin mestaruussarjassa vain niukasti putoamisviivan yläpuolella, väkeä häipyy puolueesta sekä kengänkuva takapuolessa että omasta tahdosta takavasemmalle poistuen. Pahiten taitaa kuitenkin hiertää homouden kivi Timon kengässä. Tässä hän kommentoi Hesarissa ollutta kolumnia sukupuolineutraalin avioliiton puolesta.

"Helsingin Sanomien Nyt-liite ja Juhani Nykänen oli kirjoittanut, että vartissakin ymmärtää, että homoliitot on okei. Kuka ymmärtää ja kuka ei. Jutussa ei suoraan mainita Perussuomalaisia, mutta moni ymmärsi lähettää minulle linkin kirjoitukseen.

Porukalla sovitaan annettavan ” kansanlaispalautetta ” Soinille. Kyllä minä spämmin tunnistan, kun niitä saan. Siis spontaania? No ei varmasti.

Puuttumatta artikkeliin muuten, joka puhuu kyllä puolestaan, lopussa viitataan Raamattuun ja Jeesuksen opetuksiin.

Tässä kohdin tulee esille kirjoittajan täydellisen tahallinen ymmärtämättömyys, mitä kristinusko on. Ei sellainen vartissa selviä, mikä on kahdessa tuhannessa vuodessa rakennettu.

Ihminen voi uskoa omin päin, mitä haluaa, mutta ei se kristinuskoa ole. Olen ymmärtänyt niin, että kristinusko on apostolista kirkon uskoa, johon uskotaan, eikä sävelletä asioita mieleiseksi tai irroteta yksittäisiä raamatunlauseita kontekstistaan."

Nykänen saa tietysti vastata omasta puolestaan, mutta minäkään en malta olla kommentoimatta kaimapojan paria viimeistä kappaletta. Kun olen 50- ja 60-lukujen kansa- ja oppikoulun kasvattama, niin väitän kyllä tietävänä aika hyvin sen, millaista kristinuskoa siihen aikaan selvitettiin meille perisyntisille jukuripäille. Sen seurauksena erosin kirkosta heti omilleni muutettuani ja tullessani ikäni puolesta kykeneväksi sen ilman vanhempien lupaa tekemään. Minulle oli selvinnyt turhankin hyvin, mitä kristinusko on eikä siitä avautuvat näkymät olleet kovin puoleensa vetäviä silloin, eivätkä ne ole siitä miksikään muuttuneet.  Kiitos Timo Soinin, Päivä Räsäsen tai Tapio Puolimatkan, muutamia ansioituneita asiasta muistuttavia vain mainitakseni.

Erityisesti Timon kommentissa silmääni pisti lause: "ei irroteta yksittäisiä raamatunlauseita kontekstistaan". Minusta kun nimenomaan Timo, Päivi ja muut homokauhuiset poliitikot tekevät sitä ja juuri sitä. "Raamattu tuomitsee yksikäsitteisesti homouden", toteaa Päivikin, jos ei muuta perustelua keksi. "Nainen vaietkoon seurakunnassa", komppaa Timo Millwallin huivi kaulassa. 

Ensi keväänä - jos Jumala suo - meillä voi olla hallitus, jonka muodostavat Kepu, Kokoomus, Persut ja Kristilliset.  Sillä pohjalla olisivat koti, uskonto ja isänmaa -arvot kohdallaan.

8 comments:

 1. Kyllä minä sen ymmärrän, että joku harrastaa fysiikan perusteiden ja hienouksien selitystä vähemmän oppineille, senkin, että joskus joku katsoo naapurin puolisoa himokkaasta ja tai sen, että yksilöä huolestuttaa, mitä tapahtuu kuolemansa jälkeen.

  Minulle ei ole valjennut, miksi joku ryhtyy ulkomaisen urheiluseuran faniksi ja samalla urheiluliiketoiminnan asiakkaaksi. Miksi juuri ulkomaisen seuran fani? Minua oudoksuttaa sekin, että näitä faneja on paljon.


  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkäpä asia hieman valkenee katsomalla näitten suomalaisten urheiluseurojen touhuja..... ;)

   Delete
 2. Aikanaan oli sanontana, että Suomessa on kolme pahaa vikaa: urheilu, uskonto ja Maalaisliitto.

  Eipä ole paljoa muutosta vuosikymmenten mittaan tapahtunut, pieni kosmeettinen nimen viilaus kepuliveivareitten kohdalla.

  ReplyDelete
 3. Jos Kepu on Maalaisliiton perillinen, niin SMP ja sen perillisenä Persut on varmaan tunnustamaton äpäräpoika. Joten kaimapoikaan nämä viallisuuden tunnusmerkit kyllä sopivat.

  ReplyDelete
 4. Niin, eipä ole polvi äpäräpojasta parantunut. Viime vaaleissakin Soini hehkutti jytky-nimellä varustamaansa vaalivoittoa vaikka kuinka. Äänisaalishan toki lisääntyikin 15%.

  Toista se oli kun Vennamo.... Vuoden 1970 vaaleissa paikkaluku nousi 1 -> 18. Kasvua edustajamäärässä siis 1700 %. Hiukan eri luokan "jytky". ;)

  ReplyDelete
 5. Sakarillakin prosenttilaskussa kertauksen paikka. Persut kasvattavat paikkalukuansa 5:stä 39:ään. Kasvua oli 680 % eli 17 py. Kannatus kasvoi 4,05 %:sta 19,05 %:iin, siis 370 % ja 15,00 py. Äänimäärä lisääntyi 111256:sta 560075:een, eli kasvua on noin 400 %. Tällä viimeisellä kasvuluvullahan ei ole merkitystä paikkojen jaon kannalta, mutta kertonee kuitenkin jonkinlaisesta jytkystä sekin. d'Hondtin laskutapa oli edullinen Persuille näissä vaaleissa. Heidän kannatuksensa siis kasvoi 15 py, mutta paikkaluku 17 py.

  Sanoisin, että Fennander saavutti isojytkyn, Timo toki jytkyn.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Seison korjattuna, kuten sanotaan, vaikka itse asiassa istunkin. En laskenut, vaan vilkaisin vaalitulostaulukkoa huolimattomasti - sarakkeen otsikkokin pitäisi lukea.

   Delete
 6. 1970 SMP:n paikkaluku kasvoi 8,5 py, 2011 Persujen 17 py. Voi niitä vertailla näinkin, vaikka itse en persu olekaan - korkeintaan persu auki.

  ReplyDelete