Wednesday, 5 October 2011

Paljastaako valokuva salarakkaan?
Wikipedia tietää:
"Punastuminen on tila, jossa ihmisen kasvoihin, kaulaan ja ylävartalolle ilmestyy läiskittäistä punoitusta pintaverisuonten laajentuessa ja pintaverenkierron lisääntyessä. Punastumisreaktion synnyttää autonominen eli tahdosta riippumaton sympaattinen hermojärjestelmä.

Punastuminen on hyvin yksilöllistä. Joillakin ihmisillä punastuminen on yleistä sosiaalisissa tilanteissa, mutta toisilla sitä ilmenee vain hyvin harvoin. Punastumisen aiheuttaa yleensä jännitys, joka voi liittyä nolostumiseen, epävarmuuteen tai valehteluun, myös positiivisiin tunteisiin kuten vaikka ihastumiseen. Voimakas kiukku tai viha voivat myös aiheuttaa punastumista. Punastumiseen liittyy usein samanaikainen voimakas hikoilun tunne.

Vaikka punastumisen mekanismi tunnetaan hyvin, sen perimmäistä tarkoitusta ei ole toistaiseksi kyetty kovin hyvin selvittämään. On kuitenkin arveltu, että ihmisen varhaisten edeltäjien keskuudessa punastuminen on saattanut olla tärkeä signaali. Ennen puheen perustuvan viestinnän kehittymistä kasvojen värin vaihtumisella saattoi olla ilmeiden ja eleiden ohella huomattava merkitys yksilön todellisen mielentilan välittämisessä muille lajikumppaneille."

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen oli 5.10.2011 MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelman vieraana. Haastattelun kuluessa Jutan avonainen rintamus alkoi punottaa sitä enemmän, mitä pidemmälle ohjelma eteni. Syytä on mahdotonta tietää, mutta jos minulta kysyttäisiin, niin veikkaisin salaista ihastumista jyhkeään toimittaja Lauri Karhuvaaraan.


7 comments:

 1. Voihan se olla joku lattiamanukin!

  ReplyDelete
 2. Tuskinpa nyt sentään. Niin tai näin, niin videosta napatut kuvat paljastavat, että Urpilaisen sisällä on ollut paljon voimakkaampaa mielen kuohuntaa kuin mitä hän yrittää viestiä muuten rauhallisella käyttäytymisellä. Eihän tilanteessa tunteella elämisessä sinänsä mitään pahaa ole, pikemminkin päinvastoin poliitikotkin voisivat näyttää enemmän tunteitaan haastattelutilanteissa. Siis todellisia eikä televisioon sopivia Maikkarin esiintymiskoulussa opittuja.

  ReplyDelete
 3. Kati Tyystjärvi6 October 2011 at 08:40

  Ehdotan punastumisen syyksi paljon todennäköisempää ilmiötä eli jännitystä, joka sekin ohjelman edetessä varmasti lisääntyi. Salarakasteoria on tietenkin paljon kiinnostavampi:) Pitäisikö tämä teoria vuotaa lööppilehdistöön?

  ReplyDelete
 4. Minusta käteis-Jyrki ja Urpu-Jutta voisivat ottaa oppia työmarkkinaneuvottelijoista. Oltiin kummalla puolella tahansa ja oli lopputulos millainen vain omalta kannalta asiaa katsottaessa, niin kommentit ovat aina samat. "Sopimus ei ole hyvä, mutta se on paras, mitä näissä olosuhteissa oli saavutettavissa."

  Jutan neuvottelema sopimus ei ole hyvä, sen ymmärtää jopa lukion lyhyen matematiikan opettaja. Jos minä menen pankkiin, ja pyydän 2200 euroa syömävelkaa ja sovin vakuudet siten, että talletan 880 euroa pankin 30 vuoden pitkäaikaiselle tilille, jossa sille maksetaan 3% korko. Otan taskulaskimen ja näytän pankinjohtajalle, että korkoa korolle laskien 880*1,03^30=2135, eli melkein lainaamani summa. En usko että pääsisin sopimukseen lainan ehdoista pankin kanssa.

  Sen sijaan siitä, mitkä ovat Kreikalle annettavien tukilainojen korot ja takaisinmaksuehdot, ei ole ollut juurikaan tietoa saatavilla. Ei ole ainakaan minun silmiini osunut. Toki niiltä on jäänyt paljon muutakin huomaamatta.

  ReplyDelete
 5. Juha Vastarannankiiski6 October 2011 at 19:20

  Kun tiedetään jo etukäteen, että Kreikka ei suoriudu veloistaan, koroilla ja takaisinmaksuehdoilla ei kannata hirveästi elämöidä.

  Yksityiset sijoittajat käyvät markkinoilla kauppaa Kreikan velkapapereilla niin, että paperit on arvostettu 40 %:iin niiden nimellisarvosta. Siihen nähden virtuaalinen korkotuottoprosentti ja takaisinmaksu on sangen epärelevantti.

  Onneksi kuitenkin me muut Euromaat olemme yksityisten sijoittajien takuumiehinä niin, että sijoittajille taataan 79 % pääomaturva noille velkapapereille. Eli kun sijoittaja ostaa nyt Kreikan velkapaperin 40 %:lla nimellisarvosta, sen saa myydä meille veronmaksajille 79 %:lla nimellisarvosta, eli n. 100 % tuotolla.

  Maksumiehinä ovat tavalliset veronmaksajat Kreikassa ja Euroopassa. Perinteiset velka- ja korkolaskentamallit eivät oikein toimi näissä järjestelyissä.

  Hesarin artikkeli aiheesta:
  http://tinyurl.com/66cze2t

  ReplyDelete
 6. Juha Vastarannankiiski6 October 2011 at 19:33

  Nyt ei ole oikea aika murehtia takaisinmaksua, nyt pelastetaan, mitä pelastettavissa on. Takaisinmaksun aika tulee, jos on tullakseen, ja silloin maksetaan, mitä jaksetaan, tai sovitaan, että joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään.

  Koko läntisen finanssimaailman perustukset tutisevat, ja riskinä on rahoituskriisi ja siitä aiheutuva syvä lama koko euroalueella ja USA:ssa, kenties Britanniassakin.

  Kreikassa tavallista kansaa on kustu silmään, jos ilmaus sallitaan, julkisia taloustilastoja on vääristelty, ja läpimätä hallinto on sallinut veronkierron, nyt puolitetaan siitä hyvästä kreikkalaisten veronmaksajien elintaso; syntyvästä tilanteesta saattaa vielä syntyä väkivaltainen kansannousu.

  Nyt pitää suomalaisten ja hollantilaisten ja saksalaisten vain kaivaa kuvettaan nurkumatta, eikä murehtia lainojen maksua ollenkaan:
  http://tinyurl.com/5tjsl5s

  ReplyDelete
 7. Olen ollut aina sitä mieltä, että kun lähdetään herrojen kanssa marjaan, niin laskun aika tulee ennemmin tai myöhemmin. Laskun maksu revitään aina keskiluokan selkänahasta. Siitä yksinkertaisesta syystä, että ketään muuta laskun maksajaa ei ole olemassa.

  ReplyDelete