Monday, 21 July 2014

Ruoka- ja rättiblogi

Ruoka- ja rättiblogeilla on paljon lukijoita. Kokeilen molempia tänään napsituilla valokuvilla.

Yksinkertaisen ilta-aterian emmeet kahdelle. Ahvenfileitä ja siikliperunoita Koivukylän Citymarketista. Perunat ovat aika tyyriitä, 3,99 kilo, mutta tuoreita ja hyvän makuisia. Perunoissa ei kannata pihtailla.

Ahvenet maksoivat 7,95 kg, mutta fileeraus tuli samaan hintaan. Ostin ahvenia 6,90 eurolla, josta fileerauksen jälkeen jäi 350 grammaa lähes ruodotonta filettä. Jo pelkästään kalamestarin fileerauksen katsominen oli kalan hinnan väärti, fileet tulivat kaupan päällisiksi. Vaikka yli puolet painosta meni roskiin, niin itse tehtynä hyötysuhde olisi ollut paljon heikompi.

Siiderin, tillin ja Oivariinin ostin Lildlistä, jossa säästin ainakin euron. Tosin tätä hyvää ranskalaista siideriä ei saa tietääkseni Suomessa muualta kuin Lidlistä ja sieltäkin vain ajoittain.

Aterialle tuli hintaa noin 7 euroa per kärsä, syöjiä kun oli kaksi. Perunoita jäi sopivasti huomiseksi paistinpotuiksi. Siikli on hyvää sekä paistettuna että myös salaattiperunana.

Jessika kahden luokkatoverin kanssa mansikkalaatikon (Citymarket, lajike Polka, hinta 25,60 euroa /laatikko) kimpussa. Urheilulliset retkiasut kypäröineen johtuvat edessä olevasta retkestä fillareilla läheiselle uimarannalle.

Muutaman päivän takainen. Saarenmaalta ostettu savustettu nokkahauki. Kalan erikoisuus on vihreät ruodot ja selkäranka. Onko muita samanlaisella tukirangalla varustettuja kaloja? Tietääkö joku?

Suoraan niksipirkkaan. Joskus tulee ostettua vahingossa pannukarkeutta, vaikka kotona on vain kahvinkeitin. Kuten nyt, Mikkolan K-kaupasta pannukarkeaa Pirkkakahvia tarjouksesta, 2,50 euroa paketti. Ei hätää. Kun suodatinkaukaloa kääntää siten, että tippalukko menee kiinni, niin pannukahvista ehtii aromit liueta veteen. Naps ja hautunut kahvi valuu pannuun. Täytyy vain pitää huoli, ettei tee liian isoa annosta. Silloin tulee sottua.

Nyt jään odottelemaan, että minut huomataan ja minulle alkaa sataa tarjouksia esitellä ainakin ruoka- ja rättikorvauksella valmistajien tuotteita.

3 comments:

Sakari Mäkelä said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Blogikirjoitukseen liittyvässä pihakeinukuvassa oli varjoisat kohdat saatu hienosti mukaan ilman että kirkkaat kohdat paloivat puhki.

Itselläni ei noissa tilanteissa valotus tahdo onnistua kunnolla ja varjokohdat jäävät turhan pimeiksi.

Timo Suvanto said...

Itse asiassa jotkut valoläikät ovat umpivalkoisia, mutta minusta ne eivät haittaa. Tällaisissa kuvissa aukon haarukointi on ihan paikallaan.