Friday, 16 January 2015

Uutta matikkaa ja sumeaa logiikkaa


Kuva: YLE

Guggenheimissa alkaa olla taas sellaista mukavaa pöhinää, joka suorastaan huutaa poikkitieteellistä kommenttia soppaa hämmentämään. Yle julkaisi uutisen tekemästään kyselystä Helsingin kaupunginvaltuutettujen tämän hetkisistä kannoista Guggenheim museoon  tai näyttelyhalliin, mikä se tosiasiassa tulisi olemaan

Guggenheimin pää-äänenkannatta Hesari teki jutun arkkitehtikilpailun finalisteista. Näiden mukaan  kiihkeä keskustelu  museosta ylipäänsä ja etenkin sen rahoituksesta on vain merkki  Suomen demokraattisuudesta. Juttu oli täynnä korkealentoista ja enemmän kuin ylätasoista mitäänsanomattomuutta, kuten tässä yhteydessä kilpailijoiden pitää esittääkin. Silmiini pistikin lähinnä alla oleva lukijan kommentti.

"Tässä kaksi kulttuuria puhuu toistensa ohi ymmärtämättä mistä on kyse. Hyökkäys Guggenheim museota vastaan Suomessa on muistuttanut enemmän venäläistä tai islamistista´´ keskustelua´´. Se ei tosiaankaan ole ollut merkki demokratiasta, vaan surullinen muistutus 70 luvun poliittisesta propagandasta, jossa tosiasiat haudataan populistisen kiihkon alle.

Surkuhupaisaa oli katsoa miten esimerkiksi torstaina Ylen uutiset onnistuivat tulkitsemaan museo kyselynsä tuloksen museohankkeen vastustuksen kasvuksi. Kyselyssä vain 14 valtuutettua 68 sta vastanneesta vastusti museon rakentamista. Suurimalle osalle se kelpasi vaihtelevin ehdoin. Kun asiasta on ainoan kerran äänestetty Hkin kaupungin hallituksessa 8 vastusti ja 7 kannatti. Vastustus on näiden lukujen mukaan vähentynyt aika selvästi, mutta Ylen mukaan tutkimus osoitti vastustuksen lisääntyneen ja julisti hankkeen jo / taas kaatuneeksi. Hyvin on opeteltu todellisuuden tulkintaa itäisestä naapurista."

Ihan uutta matematiikkaa ja siinä sivussa sumeaa logiikkaa.

Ehdoton EI 14
Vain yksityisellä rahalla 25. Todellisuudessa toteutumaton vaihtoehto. Jopa Ari Lahti myöntää tämän.
Siis de facto EI 39

Ehdoton KYLLÄ  6
EOS 10
Yksityistä ja yhteiskunnan rahaa 13
Näistä siis Guggenheimin kannalta parhaassa tapauksessa KYLLÄ 29

Ojalan ja kaikkien muiden mahdollisten laskuoppien (tietenkin Guggenheimin ja Alepan pois lukien) mukaan vastustus on kasvanut sekä absoluuttisesti että suhteellisesti. Sitä paitsi keväällä 2012 äänin 8-7 kaupunginhallituksessa kaatuneessa esityksessä ei ollut kyse Guggenheimin kannatuksesta tai vastustuksesta, vaan siitä, hyväksytäänkö Guggenheimin kanssa tehtävä sopimus niillä ehdoilla, jotka siinä olivat. 

Ne olivat niin pöyristyttävän huonot ja niin epärealistisin perusteluin, että minusta puoltoäänten antajat olisi pitänyt asettaa joko syytteeseen kaupungin edun vastaisesta toiminnasta tai ainakin mielentilatutkimukseen. Uusi sopimusehdotus on ihan sama pienin kosmeettisin muutoksin. Perusteluissa jo ennestään täysin ylimitoitettua kävijäennustetta on hilattu vielä korkeammaksi.

ps. 17.1.2015

Poikkitieteilijän ilme, kun hän kuulee Suomen raharikkaiden kustantavan Guggenheimin.

59 comments:

 1. Laitapa yllä oleva Hesariin kommenttina ja katso miten käy!

  ReplyDelete
 2. Laitoin, mutta eipä nuo näköjään sitä julkaisseet. Jäi varmaan Rafaelan sensuurin kynsiin.

  ReplyDelete
 3. Voiko Guggenheimin "kävijäennusteita" sanoa edes ennusteiksi? Mielestäni siellä on otettu jokin tavoitearvo, joka pitäisi vähintään saavuttaa. En silloin ekalla kerralla löytänyt mistään perusteita ennusteelle, siis sellaisia perusteita, joilla sitä olisi voitu sanoa ennusteeksi.

  Toisaalta, ennustajatkin voivat ennustaa vaikka teelehdistä. Guggenheimin ennusteet lienevät samaa tasoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ennustus ja ennuste ovat - tai pitäisi olla - hiukan eri asioita.

   Delete
 4. Fysiikan proffallani oli tapana sanoa, että meteorogi tekee ennusteen, Römpän ukko ennustuksen. Siinä termien ero. Minusta Guggenheimin luvut eivät ole edes ennustuksia, ne ovat hurskaita toiveunia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enpä tiedä, ovatko edes toiveunia. Pitäisin niitä tietoisena sumutuksena - jotenkin minulla on vielä semmoinen lapsenusko tallella, että ihan NIIN tyhmä ei kukaan asianosainen voi olla. - Saatan toki olla väärässäkin, ja siltähän se osin näyttää.

   Delete
  2. XMAS-LAINAT ON TÄSTÄ NYT ALLE 1%

   tarvitset kiireellistä lainaa aloittaaksesi yrityksen ennen joulua tarvitsetko Xmas-lainan? annamme sen sekä yritykselle että yksilölle, joten jos tarvitset kiireellistä lainaa nyt 12 tunnin kuluessa, voimme antaa sinulle lainan viipymättä.
   Xmas-laina on nyt saatavissa 1 prosentin alhainen korko: ota yhteyttä suoraan osoitteeseen: [REMY.CREDIT111@gmail.com]
   ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
   Yrityksen nimi: REMY.FINK CREDIT
   Yrityksen sähköpostiosoite: {REMY.CREDIT111@gmail.com}
   Yritys NMLS ID: 517219
   Toivon sinulle kaikkea hyvää,
   REMY.FINK ...

   Delete
 5. Guggenheim tulee. On näes sisäpiirin tietoa asiasta. Nalle, Hjallis, Rafaela ja pari vielä piilossa pysyvää venäläismiljardööriä laittaa massia sen verran paljon likoon, että sillä sekä rakennetaan guggenheim että hoidetaan käyttömenot 30 vuodeksi. Olisipa mukava nähdä Suvannon ilme, kun tämä julkistetaan. Ei kestä kauaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laitoin ps-osioon jo valmiiksi ilmeeni, kun kuulen Nallen, Hjalliksen ja Rafaelan kustantavan Guggenheimin. Voi nimittäin olla, että tämän ilmeen oikeata realisoitumista voidaan joutua odottamaan,

   Delete
  2. Minä en ymmärrä, mitä Hjallis tekee noiden rikkaiden joukossa. Hjallis on bisnessmies. Ei hänellä ole irtonaista rahaa. Hän myy omistuksensa yhdestä hankkeesta aloittaessaan seuraavan. Niin on käynyt yhden areenan kanssa, Sipoonrannan asuntohankkeessa ja Hangon kylpylähotellissa. Hjallis panee toimeksi, käynnistä hankkeen ja jättää sen sitten pitkäaikaisille sijoittajille.

   En ole lainkaan vakuuttunut, että Nalle tai muutkaan sen paremmin lahjoittaisivat kymmeniä tai satoja miljoonia hankkeeseen, jossa takaisinmaksuaika on noiden "käyttömenot 30 vuodeksi"-kulujen jälkeen vähintään 50v. Ainakin sijoittajilla on usein halu saada sijoituksesta tulojakin.

   Delete
 6. Miksei perusteta samanlaista kansanliikettä Guggiksen rahoitukseen kuin lastensairaalaan? Kyllä kansan käsi on karttuisa, kun se ottaa jonkin asian omakseen.

  ReplyDelete
 7. Älkäämme unohtako mahdollisia arabimiljonäärejä tai afrikkalaisia prinssejä. Kyllä rahoitus saadaan kasaan yksityisin varoin - uskokaa pois.

  ReplyDelete

 8. Timo Suvanto18 January 2015 at 02:11
  Johan Helsinki maksoi 2 milliä kynnysrahaa, jotta Guggenheim edes harkitsi Suomeen tuloa. Nyt jo luvataan kerrannaisvaikutuksineen 40 millin vuotuista hyötyä. Pitäisi varmaan konsultoida Olavi J. Mattilaa. Ai niin, hänhän taitaa olla kuollut. Kai jollain on suora yhteys taivaaseen?

  ReplyDelete
 9. Minua hauskutti Hesarin loistava tapa uutisoida asioista neutraalilla ja tasapuolisella tavalla.

  Siksi aloitin tämän useamman sivun uutisen lukemisen Alivaltiosihteeriä mukaillen, takaperoisesti.

  Sieltähän se totuus heti silmiini eksyikin.

  Hienoa journalistista tasoa tulvillaan tämä koko kansakunnan turhin julkaisu nykyään.

  "Museon rakentamisesta ei ole toistaiseksi päätetty"

  Kyllä tämä GyggenHeil on kyllä aika upea, kun koko kansakunnan upeimman julkaisun pitää tehdä itsestään pelle sen takia.

  Taitaa rafalla olla jo aika pitkälle edennyt surkuhupaisuustauti, kun sallii asian näin selkeästi.


  Miksiköhän??????????????????????????????????


  Tietenkin siksi, koska rafa haluu, et raha toimii.

  Ja koska raha toimii, niin rafa haluaa maksattaa taidenäkemyksensä auvoisuuden veronmaksajilla.

  Rafaelahan on esittänyt, että jos jaksaa panostaa useammankin miljoonan johonkin taideteemaan, saa panostaja vähentää panoksiaan verotuksessa.

  Tästä toki seuraa se, että verottaja maksaa lopulta rafan taidehupailut.

  Koska rafa ei halua kuitenkaan luopua upeista pennosistaan, sen enempää kuin roope haluaa luopua pennosestakaan köyhän akumaagion avuksi, tulee valtio ohjastaa maksamaan rafan upeat taideasiantutevuudet.

  Rafahan on koko maan upein taidekriitikko.
  Tieto, totuus ja kaikkinainen upeus.

  Hän on vaan valitettavasti täyssaita.

  Ei voi niistä sadoista tai tuhansista miljoioinistaan edes itse mitään maksaa.

  ReplyDelete
 10. Vaan nytpä koko Suomen kansaa onni potkaisi oikein huopasyytingit jalassa. Kun olen saanut tästä luvatun 35% provikan, niin siinähän on just sopiva 175 millin summa kuin tilauksesta Guggenheimin rahoittamiseksi. Onks kellään vipata ensin juokseviin kustannuksiin menevää paria milliä?


  -----Original Message-----
  From: Mr Micheal Ofori [mailto:micheal.ofori01@hotmail.com]
  Sent: 19. tammikuuta 2015 10:56
  To: timo.suvanto
  Subject: Kiireellinen ilmoitus


  Translate from: English
  Alkaen: Manager,
  International Commercial Bank
  Kumasi haara Ghana


  Kiireellinen ilmoitus,


  Hei Rakas,

  Nimeni on Michael Ofori, olen haara johtaja International Commercial Bank (ICB) Kumasi haara Ghana. Minulla tietosi aikana hakua internetin kautta. Olen naimisissa, se hei kiinnostavat sinua kuulla, että olen rauhan mies, enkä halua ongelmia, mutta en tiedä miten, tunnet tästä, koska Sinulla May'll on kaksinkertainen mieli. Mutta minä kerron teille thatthis on todella paljon ja Et aio katua kun tekee tämän kaupan kanssani. Toivon vain, että voimme auttaa toisiamme. Mutta jos et halua tätä liiketoimintaa valikoima ystävällisesti unohda sitä enkä yhteyttä uudelleen.

  Olen pakattu liiketoimen thatwill hyödyttää sekä meitä, koska aluejohtaja International Commercial Bank, se on minun velvollisuuteni lähettämään taloudellinen kertomus minun pääkonttori pääkaupungissa (Accra-Ghana) lopussa vuosittain. Huomasin, että minun haara, jossa olen manageri kiinnitti viisisataa miljoonaa viisisataa tuhatta dollaria [500.500.000.00] Mikä minun pääkonttori ei ole tietoinen siitä ja koskaan olla tietoinen siitä. Olen sittemmin aseta rahaston mitä me kutsumme aputilille ilman edunsaaja.

  Koska virkamies pankki En voi pyytää suoraan yhteydessä tähän rahastoon, joten tämä ilmoitti minulle sinuun yhteyttä meille töihin, jotta voit auttaa ja saada tämän rahaston tilillesi meille jakaa. Sillä välin voit willhave 35% koko rahaston Huomautus ei käytännössä ole riskiä, se tapa kysyä pankista siirto, kaikki mitä tarvitsen sinulta on seistä väite kuin alkuperäinen tallettaja tämän rahaston, joka piirsi talletuksen meidän Branch niin että minun Pääkonttori voi tilata siirto omaan pankkitilille.
  Jos hyväksyt tämän uhrin työskentelemään kanssani, minä arvostan sitä suuresti. Heti kun olen saanut vastauksesi, minä annan sinulle tiedot siitä, miten voimme saavuttaa sen onnistuneesti.


  Ystävällisin terveisin,
  Michael Ofori

  ReplyDelete
 11. No jep, siitähän se järjestyy!

  - Eikä juttu itse asiassa ole yhtään epärealistisempi, kuin Guggen ajajien (Ari Lahti etunenässä) jutut hankkeen taloudellisesta kannattavuudesta, pikemminkin päin vastoin. Sanoisin, että ennemmin Ghanasta tulee miljoonia Timon tilille kuin Gugge kannattaa Helsingin kaupungille.

  - Paljon ennemmin.

  ReplyDelete
 12. Jotenkin tunnen suurta myötähäpeää bisnesmiesten, kuten Hjallis ja Ari Lahti puolesta. Eiväthän he kerta kaikkiaan voi olla niin tyhmiä, etteivätkö he näkisi millä perusteilla Guggenheimia ajetaan kuin käärmettä pulloon. Guggenheimin Helsingin kaupungin rahoilla tekemä myyntiesite kääntyy objektiiviseksi selvitykseksi asiasta.

  Rehellisyys ei tietenkään ole kovin korkealla oleva hyve sen enempää bisneksessä yleensä kuin etenkään taidebisneksessä, mutta jokin tolkku pitäisi retoriikallakin olla. Kaikki muu Guggenheimissa on riskivetoista paitsi säätiön saama korvaus. Osassa ei voi edes käyttää sanaa riski. Kävijämäärän 650.000 toteutumatta jääminen ei ole riski. Se on vuoren varmaa.

  ReplyDelete
 13. Sanonta Joukossa tyhmyys tiivistyy, pitää tässäkin paikkansa (anteeksi Jouko). Ei lienee ole kyse yksittäisen Hjalliksen tai Lahden tyhmyydestä/viisaudesta vaan jonkinmoisesta sokeudesta nähdä asioita oman viitekehyksen ulkopuolelta.

  ReplyDelete
 14. "Guggenheim on kansainvälinen taidemuseoverkosto, se on voittoa tavoittelematon säätiö, jonka tehtävänä on lisätä taiteen, arkkitehtuurin ja visuaalisen kulttuurin tuntemusta ja arvostusta. Se on maailmalla arvostettu ja vetovoimainen. Guggenheim Helsinki täydentäisi Helsingin jo olemassaolevaa taidetarjontaa ja tarjoaisi myös paikan suomalaisen ja pohjoismaisen taiteen esittelyyn kansainvälisesti.

  Eikä tässä vielä kaikki. Alustavien laskelmien mukaan Guggenheim toisi Suomelle noin 41 miljoonan euron vuosittaisen taloudellisen hyödyn ja 340–380 työpaikkaa. Puhumattakaan kuinka se nostaisi maamme kansainvälistä profiilia ja houkuttelisi ulkomaisia sijoittajia. Kaikki aika hyviä pointteja.

  Miksi sen tulisi olla ainoa museo, joka rakennettaisiin täysin yksityisellä rahalla?

  Tuntuu siltä, että tällä hetkellä on jopa trendikästä vastustaa juuri Guggenheimia, tietämättä edes täysin mitä vastustaa. Guggenheim-säätiön edustajat ja sen kannattajat eivät ole sen kapitalistisempia sikoja kuin muutkaan, ja heillä on vakaa ja vilpitön ajatus siitä, että juuri Helsinki ja Suomi on valmis ja oikea paikka Guggenheimille. Me olemme yhteiskunta, jossa käydään läpinäkyvää hyvää yhteiskunnallista keskustelua ja kansalaiset osallistuvat aktiivisesti päätöksentekoon. Mutta jos vastustaa, olisi hyvä perehtyä faktoihin ja tietää, mitä oikein vastustaa. Kukaan ei nykytilanteessa oikein uskalla sanoa kannattavansa museota.

  Guggenheimin saaminen Helsinkiin on mielestäni loistava ajatus. Se toisi uutta draivia ja elävöittäisi kaupunkikuvaamme. Puhtaasta rakkaudesta stadiin olen sitä mieltä, että kaipaamme jotain tällaista."

  Näin siis maailmanympäripurjehtija Hjallis.

  "Mutta jos vastustaa, olisi hyvä perehtyä faktoihin ja tietää, mitä oikein vastustaa." Eikö tässä ole jotain epäsymmetristä? Minusta kun pitäisi samaan hengenvetoon vaatia myös

  "Mutta jos kannattaa, olisi hyvä perehtyä faktoihin ja tietää, mitä oikein kannattaa."

  Hjalliksen argumentit eivät ole sellaista faktaa, jonka pohjalta rationaalinen päätöksenteko olisi mahdollista. Ellei sitten päiväuniin perustuvaa päätöksentekoa pidetä rationaalisena.

  ReplyDelete
 15. Johan taas pomppas. Eikö Guggenheim muka ole voittoa tavoittelematon säätiö? Mikä siinä ei ole faktaa? Kerropa se, kun olet niin etevä. Suvannon selitys, Poolens förklaring.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voittoa tavoittelematon antaa säätiölle veroetuuksia ja mahdollisuuden saada julkista tukea. Kun voitosta ei muutenkaan ole pelkoa, niin voittoa tavoittelematon säätiö tai yhdistys on järkevä toimintamuoto. Ei tästä voi päätellä mitään säätiön puheiden ja todellisten motiivien välisestä suhteesta.

   Delete
 16. Eikös Heurekankin takana ole säätiö? Säätiökö se sinullekin antoi potkut? Kai sitä voi silloin pitää yleishyödyllisenä? ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin varmaan on. Siis meikäläiselle potkujen antamista voitaisiin pitää yleishyödyllisenä toimenpiteenä. Valittaen on tässäkin todettava, että en ole koskaan saanut työstäni potkuja. Määräaikaisia töitä on tietysti loppunut määräajan päätyttyä.

   Delete
 17. Voittoa ei saa tulla - mutta sehän on vain joulukuulle hyvä syy panna menemään vuoden aikana kertynyt hynä. Mitä enemmän, sitä kivempaa.... :)

  (Pätee niin Heurekaan kuin Kukkeliinkin.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin on. Vuosi sitten Heurekassakin raha poltti taskuja, nyt on YT:t alkamassa.

   Kaikki vänkääjien äiti, entinen fyysikko (sic) ja Guggenheimin intomielinen kannattaja Lauri Gröhn Nauvosta pitää tätä voittoa tavoittelemattomuutta keskeisenä argumenttina Guggenheimin jalojen pyrkimysten puolesta. Toinen hänen vastaansanomaton argumenttinsa on "Hohhoijaa". Se käykin sitten joka asiassa.

   Delete
 18. Jos joku haluaisi tehdä jotain hyvää IsollaGeellä Suomelle, tulisi Guggeli sijoittaa jonnekkin perä-espooseen tai siuntioon tai sipooseen.

  Joko sellaiselle Sipoolle, joka on Helsingin jo kertaalleen pakkolunastamaa tai sitten sinne vaan keskelle lunastamatonta peltomaisemaa.
  Miksi ei vaikka Vantaalle tai Kirkkonummlle tai Keravallekin :-)

  Tällöin voisi matkailun määrä ehkä pikkusen kasvaa.

  Nykyään, kun Helsinki on jo suuri matkailukaupunki, on turha koettaa saada siitä vielä isompaa, koska jo pelkästään suhdanteet vaikuttavat asioihin enemmän, kuin IsoGen.

  Asiahan on täysin päin vastoin, raha tässä puhuu olemassa olevan potentiaalin kautta.
  Genitaalari haluaa Helsinkiin, koska tämä on jo iso matkailukaupunki.

  Ei että tästä pitäisi selainen tehdä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taitaa olla juurikin noin. Bilbaota käytetään aina esimerkkinä, mutta sehän ei oikein ole samalla viivalla. Bilbao ei ollut mitään ennen Guggea, sen jälkeen sentään jotain. Helsinki on jo jotain, eikä saa merkityksellistä lisäarvoa yhdestä tauluvarastosta, kuinka hieno se sitten olisikin.

   Eihän New Yorkiinkaan monikaan mene sen takia, että siellä on Gugge; kyllä sinne vetävät ihan muut syyt.

   Delete
 19. http://www.miltton.fi/fi/suomeen-kaksi-kultaa-european-excellence-awardseista/

  "Public Affairs -kategoriassa parhaana työnä palkittiin Milttonin Solomon R. Guggenheim -säätiölle toteuttama Guggenheim Helsinki -hankkeen viestintä. Museohankkeen viestinnässä keskeisessä roolissa ovat olleet keskusteleva lähestymistapa, avoimuus ja kansalaiskeskustelun mahdollistaminen.
  Guggenheim Helsinki -hanke on edennyt laajaa kansainvälistä huomiota herättäneeseen arkkitehtuurikilpailuun. Päätös museon rakentamisesta tullaan tekemään myöhemmin. Milttonin ja Guggenheim-säätiön yhteistyö alkoi keväällä 2013 säätiön valmistellessa uudistettua ehdotusta Helsinkiin suunnitellusta museosta.
  Milttonin Gasumille ja Solomon R. Guggenheim -säätiölle toteuttamat projektit olivat ainoat kilpailun shortlistille Suomesta yltäneet työt. Kilpailuun lähetettiin kaikkiaan 1 600 työtä."

  Miltton on siis saanut kultaa European Excellence Awards -kilpailussa. Ilkeä ihminen kuin minä saattaisi kysyä, että tuliko kultamitsu siitä, että Guggenheimin kannatus on laskenut jopa Kokoomus-poliitikkojen piirissä?

  http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/hurriganes_get_on_20099.html#media=20101

  Toisaalta voittihan Hurriganeskin Euroopan pop jury kilpailun kappaleella Get on. Loppu onkin sitten historiaa, kuten toivottavasti myös Guggenheim.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalle Maailmanmatkaaja.23 January 2015 at 03:14

   "Laaja kansainvälinren huomio" on aika suhteellinen käsite. Kierrän työkseni maailmaa. Kukaan ei ole vielä kertaakaan ottanut Guggenheimin arkkitehtikilpailua puheenaiheeksi, vaikka minun tiedtään olevan suomalainen ja liikun piireissä, joissa siitä voisi joku ollut vaikka kuullutkin.

   Delete
 20. "Museohankkeen viestinnässä keskeisessä roolissa ovat olleet keskusteleva lähestymistapa, avoimuus ja kansalaiskeskustelun mahdollistaminen."

  Kaikkien sarkasmien äiti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meinasin sanoa samaa, mutta anonyymi ennätti ensin.

   Delete
  2. ""Museohankkeen viestinnässä keskeisessä roolissa ovat olleet keskusteleva lähestymistapa, avoimuus ja kansalaiskeskustelun mahdollistaminen."

   Kaikkien sarkasmien äiti. "

   Eikös se ollut Strada-ohjelma, joka häädettiin tai muuten koetettiin savustaa ulos tämän erään Käläkälä-Kalavale-Seireenin toimesta, kun asiaa käsiteltiin jossain joskus aikoja sitten?
   Vai muistanko ihan väärin.

   Jos muistan oikein, niin olihan se jo muinoin todella avointa ja vapaata tiedotusta kaikille säädyille ja samaan hintaan :-)

   No saipahan nauraa vapaalle tietotukselle, kun kameraryhmääkin ajettiin ulos tilaisuudesta happamien ilmeiden säestyksellä.

   Mahtaisikohan ko. jakso olla jossain nähtävillä. Ehkä YLE-Arenassa tai muualla.

   Olisi kiva nähdä se pitkästä aikaa.

   Delete
 21. Ensin annettiin ymmärtää, että kyseessä on paitsi ainutlaatuinen, niin myös ainutkertainen tarjous. Siihen on syytä tarttua heti, sillä Guggenheimin perään kuolaajia on jonoksi asti. Kuulemma viikoittain tuli kyselyjä maailman metropoleista.

  Vaan kuinkas sitten kävikään? Kun Helsinki antoikin rukkaset Guggikselle varmaan puuhaporukan täydelliseksi yllätykseksi, niin eipä ylkä ollut tuosta moksiskaan. Tarjous ei ollutkaan voimassa vain rajoitetun ajan, vaan se osoittautui pysyväksi. Jos pääsy sisään paraatiovesta torpattiin, niin takaovi jäi vielä mukavasti raolleen. Jalka on jo tiukasti ovenraossa, mutta oven salpaajien määrä tuntuu kasvavan nopeammin kuin Hesan sulhaskandidaatin puhemiesten myötäjäiset.

  Elämme jännittäviä aikoja. Kallistaako neiti Helsinki lopulta korvansa lipeville kosiopuheille. Johan luvattiin yli 40 millin vuotuista hyötyä. Laskelman on tehnyt Boston Consulting Group. Kun esimerkiksi taiteilija Osmo Rauhalalta kysyttiin niiden luotettavuudesta, niin tämä oli sitä mieltä, että muutenhan koko firmalla ei olisi mitään uskottavuutta.

  Niinpä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Johan luvattiin yli 40 millin vuotuista hyötyä. Laskelman on tehnyt Boston Consulting Group."

   Olisi kiva tietää mitä erinäiset konsultit ovat tässä viimeisen 10 vuoden aikana Helsingin kaupungille ja veronmaksajille maksaneet, kun huomioi vaikkapa vain automaattimetron kustannukset.

   Tämä Lahdenrannan ja Saurin 'lyömme viisaat päämme yhteen' -projekti tuntuu olevan yksi kauneimmista konsultaatioihmeistä.
   Harmi vaan, että Lahdenranta lähti eläkkeelle(jotkut ovat sitä mieltä, että sai jo lähteä) ja Sauri ei vieläkään konsultoi juttujaan Yöradiossa, vaikka sinne ne kuuluisivat, noin asiantuntevuuspohjalta mietittynä, hänen ollessaan muistaakseni psykologiasta väitelleenä juurikin asiaajantuntija kuuppatieteissä.
   Kun taas joukkoliikenne ei kaiketi kuulu psykologian oppimäärään, edes laajemmissakaan kokonaisuuksissa.

   Näin ollen sopii ihmetellä Saurin Pekan kyvykkyyttä tämän kaltaisissa asioissa.

   Mahtaako olla siis, että koko Helsingin kaupungin hallitus on täynnä Saurin kaltaisia tomppeleita?
   En tarkoita tässä siis tomppelilla idioottia, vaan tarvetta lähteä päättämään asioista, joista ei ole mitään asiantuntemusta.

   Tällöinhän kun jopa edustaja joutuu tunnustamaan asiantuntemattomuutensa, kun ei kukaan voi olla täydellisen viisas, silleen stainerilaisittain siis, ettei tarvitsisi neuvoa maahiselta.

   Konsulttiahan siinä sitten konsultoidaan.

   Tuota nykypäivän poliittista steiner-tietäjää.


   "Kun esimerkiksi taiteilija Osmo Rauhalalta kysyttiin niiden luotettavuudesta, niin tämä oli sitä mieltä, että muutenhan koko firmalla ei olisi mitään uskottavuutta.

   Niinpä."


   No niinpä niin.

   Yhtälailla kun Rudolf-setä ei anna takuita väitteilleen, ei anna konsulttikaan.

   Jos konsultti tarjoaa 'tai saat rahasi takaisin' -tyypin sopimusta, niin olen tyytyväinen, mutta kun ei tarjoa.

   Se vaan vie.
   Ilman vastuuta.
   Tai uskottavuutta.

   Kuten vie Rafaela.
   Kuten vie Guggenheim.
   Kuten vie tuulet ja puhurit...


   Delete
 22. Meidän savolaisten äänenkannattaja Mullikan toimittaja Sami Vainio kirjoitti mm. Guggenheimista otsikolla Kulttuurin ilmasilta.

  "Kulttuurin pitäisi Suomessa olla vain tietynlaista, on käynyt ilmi myös väittelyssä Guggenheim-museosta. Itse vastustin Guggenheimia vielä alkuvaiheessa, kun museon perustamisen kaikki kustannukset näyttivät lankeavan veronmaksajille.

  Kun ensimmäinen Guggenheim-hanke sitten kaatui, olo oli tyhjä: taide-elämä olisi jatkossakin sitä yhtä ja samaa. Suomesta puuttuu kansainvälisen tason taidemuseo, joka esittelisi etenkin 1900-luvun suuntauksia. Ateneumin vierailunäyttelyt eivät korvaa laajaa maailmantaiteen peruskokoelmaa. Sen takia olen nyt samaa mieltä kosmopoliitti Ari Lahden kanssa. Guggenheim on kansallinen hanke, joka maksaa itsensä ainakin osittain takaisin.

  Arvelen, että suomalaisista on imartelevaa olla Guggenheim-säätiön kosiskelun kohteena, mutta jos se pakkaisi tavaransa ja lähtisi muualle, jäljelle jäisi haikeus.

  Pitkälti samat piirit, jotka tyypillisesti moittivat Suomea käpertymisestä lintukotoon tai impivaaraan, toisaalla paheksuvat ulkomaisia vaikutteita.

  Valtosessa ja Guggenheimissa arveluttaa niiden amerikkalaisuus. Slaavilaisessa kulttuurissamme Yhdysvallat nähdään ylimpänä pahana, joka haluaa alistaa maailman yhtenäiskulttuurinsa, Coca-Colan, Starbucksin ja tähtilipun alle.

  Itse näen, että nykymaailmassa, jossa taistellaan myös mielikuvista, ei ole huono idea vahvistaa kulttuurista ilmasiltaa länteen. Pääkaupunkimme ytimessä on venäläisomisteinen jäähalli, jossa pelataan Venäjän jääkiekkoliigaa. Sitä täydentäisi hyvin amerikkalaissäätiön ylläpitämä taidemuseo. Molemmat yhteenlaskettuna Helsinki olisi todella se idän ja lännen kohtauspaikka tai sulatusuuni, jollaisena se mielellään esiintyy.

  Sami Vainio
  Kirjoittaja on Savon Sanomien uutistoimittaja."

  Mitä mieltä poikkitieteilijä on tästä savolaisesta kulttuuripoliittisesta näkemyksestä? Savolaisten jutuissahan vastuu perinteisesti on siirtynyt kuulijalle.

  ReplyDelete
 23. Mullikka on siis Savon Sanomat, mikä ei-savolaisille poikkitieteellisen lukijoille selvennettäköön. Täytyy myöntää, että jopa tässä kontekstissa harvoin törmää näin asenteelliseen ja perusteluiltaan yhtä ontuvaan tekstiin.

  Ei tekisi mieli edes kommentoida, mutta menkööt muutama. Ari Lahti on kuopiolainen talousvaikuttaja, mm. KUPS:n omistaja. Toimittajan nuoleskelu lehden kannalta tärkeää ihmistä on lähinnä vastenmielistä. Mikä tekee Lahdesta kosmopoliitin? Hän on käynyt pari luokkaa lukiota Englannissa, onko muuta näyttöä kosmopoliittisuudesta? Erkki Toivanen, Rauli Virtanen tai jopa Martti Ahtisaari ovat minusta henkilöitä, joista voi käyttää titteliä kosmopoliitti. Ihmisenä pikkumainen Ahtisaari Nobelin rahoista toimittajalle kiukutteluineen ei tosin ole minusta sieltä kaikkein avarakatseisemmasta päästä.

  Näillä tiedoilla Guggenheimiin ei ole tulossa mitään peruskokoelmaa. Se ei oikein täytä edes museon tunnusmerkkejä. Guggenheimista on tulossa taidehalli, jossa Guggenheimin säätiö voi kierrättää omia kokoelmiaan suomalaisten ja ennen kaikkea hesalaisten verovaroilla.

  Guggenheim maksaa varmasti itsensä "ainakin osittain" takaisin. Se on varmaan totta, onhan jokainen myyty lippu tuloa. Laittaisin painon tässä erittäin voimakkaasti sanalle "osittain"

  "Arvelen, että suomalaisista on imartelevaa olla Guggenheim-säätiön kosiskelun kohteena, mutta jos se pakkaisi tavaransa ja lähtisi muualle, jäljelle jäisi haikeus."

  Jos suomalaisilla tarkoitetaan Pajusta, Haataista, Gallen-Kallela-Sireniä, jotka ovat saaneet henkilökohtaisesti kokea amerikkalaisen "kosiskelun", niin Vainion analyysi pitää varmaan paikkaansa. Sen sijaan niitä suomalaisia, joille lankeaa tässä yhtiössä äänettömän osakkaan maksajan rooli, ei kosiskeli hirveästi imartele. Lähempänä todellista tunnetta oleva termi olisi "vituttaa".

  Ruotsi on meille urheilussa rakas vihollinen, jonka poistuminen olisi varmaan haikeaa. Sama tunne on varmaan HIFK:n, jopa osittain Jokereiden kannattajissa seurausta Jokereiden lähdöstä KHL:ään. Guggenheimin poistuminen vähin äänin takavasemmalle olisi suurimmalle osalle suomalaisia kaikkea muuta kuin haikeaa.

  Savon Sanomat kunnostautui taannoin myös tässä ns. pakkoruotsiasiassa erikoisen pontevana sen puolustajana. Helsingin Sanomissa 19.9.2010 oli kyselty eri medioiden keskeisten henkilöiden kantaa ”pakkoruotsiin”. Savon Sanomien päätoimittaja Jari Tourunen oli tätä mieltä.

  "Olen pakkoruotsin kannalla, ehdottomasti. Historialliset, kulttuuriset ja maantieteelliset perusteet ovat vahvat. Myös yhteydenpito muiden pohjoismaalaisten kesken hoituu helposti ruotsilla. Ruotsin lisäksi olisi tärkeätä, että suomalaiset osaisivat hyvin vielä vähintään yhden muun kielen."

  Vastustukseni sekä pakkoruotsiin (huono ilmaus, mutta menkööt lyhyyden vuoksi) ja Guggenheimiin johtuu ennen kaikkea siitä, että niitä puolustetaan aivan kestämättömällä ja kuulijaa aliarvioivalla retoriikalla. Guggenheimia vastusta myös siksi, että se tuoma lisäarvo ei minusta ole missään suhteessa siihen meneviin kustannuksiin ja sen läpiajaminen olisi selkeästi kansalaisten tahdon ylitse kävelemistä.

  Ruotsin kieltä, suomenruotsalaista kulttuuria, jopa Suomen kaksikielisyyttä sen aiheuttamista kustannuksista ja vähäisestä tuottavuudesta huolimatta en vastusta. Kaksikielisyys voisi olla rikkautta, jos sen avulla voitaisiin osoittaa kahden eri kulttuurin voivan elää rauhanomaista rinnakkaiseloa. Nykyinen riitely ruotsin kielen asemasta peruskoulun opetussuunnitelmassa ei ole osoitus kaksikielisyyden rikkaudesta vaan sen tuomasta jännitteestä eri ryhmien välille.

  ReplyDelete
 24. Sen verran paksulti ruskeaa töhnää on täytynyt jää Vainion kielen päälle, että vähintään yksi pullo Illodinia kuluu, ennen kuin sillä hengityksellä kehtaa lähteä ihmisten ilmoille.

  ReplyDelete
 25. ESITYS:

  Koska meillä on YLE-vero, jolla kustannetaan kaikki se upeus mitä esimerkiksi ruotsinkieliset radio- ja TV-lähetykset tuottaa, tulee lanseerata myös Guggenheim-VERO, joka lankeaa kunnallisveron osana helsinkiläisien maksettavaksi.

  Riittääkö yksi prosentti vai laitammeko samoin tein 2%?

  ReplyDelete
 26. Oletko ajatellut saada lainaa? Vakavasti tarvitset kiireellistä lainan aloittaa oman yrityksen? Oletko velkaa? Tämä on tilaisuutesi saavuttaa toiveesi tarjoamme henkilökohtaisia lainoja, yritysten lainoja ja yritysluottojen ja kaikenlaiset lainojen korko 2% lisätietoja ota yhteyttä sähköpostitse (andmoris38@gmail.com)

  ReplyDelete
 27. Oletko liikemies tai nainen? Oletko rahoitusongelmassa tai tarvitsetko varoja aloittaaksesi oman yrityksenne? Tarve maksaa lainoja heidän velkansa tai maksaa laskuja tai aloittaa mukava liiketoiminta? Onko sinulla alhainen luottopiste ja sinulla on vaikea saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta / muilta rahoituslaitoksilta? Tarvitsetko yhtä lainaa tai rahoitusta mistä tahansa syystä, kuten:
  A) Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen,
  B) Yritysten perustaminen, koulutus,
  C) Velkojen konsolidointi,
  D) Kovan rahan laina

  Tarjoamme lainaa alhaisella korolla 3% ja vakuudellamme eikä vakuudellamme, tarjoamme henkilökohtaisia ​​lainoja, velkojen konsolidointilainoja, riskipääomaa, yritysluottoa, opintolainaa, kiinnitystä tai lainaa mistä tahansa syystä ".

  Menetelmämme tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden määrittää tarvittavan lainan määrä ja myös sen keston, jolla sinulla on varaa, antaa sinulle todellisen mahdollisuuden saada tarvittavat varat!

  Nämä henkilökohtaiset lainat voidaan hyväksyä riippumatta luottotietosi ja on paljon onnellisia asiakkaita varmuuskopioida tämän vaatimuksen. Mutta et saa vain tarvitsemasi henkilökohtaisen lainan; Saat halvimman. Tämä on meidän lupaus: Takaamme alimman kurssin kaikille lainoille, joilla on vapaa vakuus.

  Pyrimme jättämään positiivisen kestävän vaikutelman ylittämällä asiakkaidemme odotukset kaikessa, mitä teen. Tavoitteenamme on kohdella sinua arvokkaasti ja kunnioittavasti tarjoamalla korkealaatuista palvelua hyvissä ajoin.

  Sähköposti: midland.credit2@gmail.com
  Yrityksen nimi: MIDLAND CREDIT HOME
  Käy osoitteessa: www.midlandcreditonline.com

  ReplyDelete
 28. HYVIÄ UUTISIA;
  Etsitkö taloudellista tukea? Tarvitset kiireellistä lainaa maksaa
  Laskut tai velkasi? Tämä on tilaisuus, jota etsit. Tarjoamme kaikille
  Lainatyypit, kuten yrityslainat, autolainat, yritys
  Pääoma, asuntolainat, opintolainat tai valintasi laina 2%
  Korko. Kiinnostuneiden henkilöiden tulee ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla
  Osoite: richardpeterson706@gmail.com

  ReplyDelete
 29. Hyvä lainahakijat

  Onko sinulla mitään taloudellisia vaikeuksia? Haluatko aloittaa oman yrityksenne? Tämä laina yritys perustettiin ihmisoikeusjärjestöihin ympäri maailmaa, jonka ainoana tarkoituksena oli auttaa köyhiä ja ihmisiä, joilla on taloudellisia vaikeuksia elämästä. Jos haluat hakea lainaa, palaa meille alla olevaan sähköpostiosoitteeseen: elenanino0007@gmail.com

  Nimi:
  Vaadittava laina:
  Lainan kesto:
  Matkapuhelinnumero:

  Kiitos ja Jumala siunatkoon
  LUOTTAMUS
  Elena

  ReplyDelete
 30. Sky World -luotto Yritykselle annamme lainoja korolla 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
   

  Hyvä päivä sir / ma am.

  Olemme yksityinen yritys ja tarjoamme lainoja alhaisilla koroilla sen määrittämisessä, kuinka paljon lainaa on 100 miljoonan dollarin lainan määrästä, joka on $ 1 000 dollarin lainakanta liiketoiminnan kehitykselle: kilpailu / liiketoiminnan laajentamisen kilpailukyky.

  Tarjoamme lainaa

  * Henkilökohtaiset lainat (suojatut ja vakuudettomat)
  * Yritysten lainat (turvattu ja vakuudettomat)
  * Luottolimiitti
    
  Ei ennakkomaksuja.

  Kiitämme sinua siitä, että olet lukenut tämän mainoksen.
  Saat lisätietoja ja tiedustelut lähetä sähköpostia meille tänään
  skyworldloanfirm@gmail.com
  skyworldloanfirms@yahoo.com


  Sarah Williams.

  ReplyDelete
 31. Hyvä Kantaja,

  Oletteko etsineet oikeutettua ja rehellistä hyvämaineista luotonantajaa tai sijoittajaa? Tässä on tilaisuus, jota olet etsinyt, ja Russell Loan Investments tarjoamme lainoja matala korko 3% ja annamme seuraavanlaisia lainoja alla ja idea.

  Asuntolaina
  Autolaina
  Kiinteistöt
  Yritysprojekti
  Yritysten lainat
  Laina ostaa kiinteistöä
  Yrityksen laajentaminen
  Henkilökohtainen laina [turvallinen ja vakuudettomuus]
  Opiskelijat lainaavat ja niin monet muut.

  Jos tarvitset lainaa näistä syistä, ota ystävällisesti yhteyttä asiakaspalvelumme sähköpostiosoitteeseen: russell.credit40@gmail.com

  Parhain terveisin
  Herra. John Ahmed

  ReplyDelete
 32. Oletko liikemies tai nainen? Oletko missä tahansa taloudellisessa hälytyksessä tai tarvitsetko varoja aloittaaksesi oman yrityksenne? Tarvitsetko lainaa velan maksamiseen tai talon tai auton ostamiseen? 3%: n lainaehdotus on voimassa, jos tarvitset lainan, jotta voimme edetä eteenpäin: luthor2.corploanfirm@gmail.com

  3%: n lainaehdotus on nyt voimassa

  ReplyDelete
 33. Hei rakas, tämä on ilmoittaa teille hallituksen hyväksymästä lainaluottoyhtiöstä, jolla on kiinnostusta niille, jotka eivät kykene täyttämään elämänsä taloudellisia vaatimuksia. Tämä yhtiö on juuri syntynyt, ja se on valmis antamaan lainaa jokaiselle yksittäiselle tai yritykselle, joka tarvitsee lainaa ($ 5,000.00 - $ 1,000,000,000.00) maksamaan takaisin vähintään viiden (5) vuoden ja enintään kolmekymmentäviisi ( 35) vuotta ja korko 3%. Riippumatta haetusta rahasummasta, rahat lähetetään henkilökohtaiseen pankkitilillesi kolmen (3) työpäivän kuluessa hakemuksesta, eikä myöskään ole piilotettuja maksuja Sinua kannattaa hyödyntää tätä tilaisuutta. Lainahakemukselle lähetä meille pyyntö tänään osoitteessa kelvinkentloanfirm83@gmail.com ja sinusta lähetetään virallinen hakemuslomake täyttääksesi, mitä aikaisemmin aloitat käsittelyn, sitä aikaisemmin laina siirretään henkilökohtaiseen pankkitilillesi. Palauta meille tänään ja sinä ilahdut, koska palvelusi ovat tyydyttäviä. ja luotettavaa Lämpimät terveiset Amos Frank C.E.O Otin yhteyttä toimistoosi ja jätin viestin sihteeri Miss Filching Wombatin kanssa. Odotan nopeaa vastausta

  ReplyDelete
 34. Tarvitsetko minkäänlaista lainaa? Jos vastaus on myönteinen, niin ota minuun yhteyttä pikaisesti lainaan 3%: n korolla. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: russell.credit40@gmail.com tai kirjoita meille: +1 (619) -345-7498

  Terveiset.
  Russell Investments

  ReplyDelete
 35. Tarvitsetko minkäänlaista lainaa? Jos vastaus on myönteinen, niin ota minuun yhteyttä pikaisesti lainaan 3%: n korolla. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: russell.credit40@gmail.com tai kirjoita meille: +1 (619) -345-7498

  Terveiset.
  Russell Investments

  ReplyDelete
 36. Tarvitsetko minkäänlaista lainaa? Jos vastaus on myönteinen, niin ota minuun yhteyttä pikaisesti lainaan 3%: n korolla. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: russell.credit40@gmail.com tai kirjoita meille: +1 (619) -345-7498

  Terveiset.
  Russell Investments

  ReplyDelete
 37. Tarvitsetko lainaa? JOS KYLLÄ! Ota yhteyttä Hobelman Finance and Mortgages Limitedin pienten ja suurten lainojen määrään. Tarjoamme lainoja kohtuullisella korolla 2%. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa hobelmanfinance@gmail.com ja työskentelet kanssamme hyvästä kokemuksesta. +17816567138 luotto on avoin kaikille kansalaisuudesta riippumatta.

  ReplyDelete
 38. Olen Saara Kemi yksityinen lainanantaja, etsit yrityksen lainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa, autolainaa, Xmas-lainaa, opintolainaa, velkojen konsolidaatiolainoja, vakuudettomia lainoja ja riskipääomaa? Jos pankki tai rahoituslaitos on luopunut yhdestä tai useammasta syystä. Olet oikeassa paikassa laina ratkaisuille, annamme lainoja kaikille henkilöille, ajotka vaihtelevat 2,000 vähintään 100 miljoonan sisällä yhden vuoden 30 vuoden takaisinmaksuaikaan mihin tahansa maailmaan. Ota yhteyttä minuun lisätietoja sähköpostitse: saara.kemi@gmail.com

  ReplyDelete
 39. Olen Saara Kemi yksityinen lainanantaja, etsit yrityksen lainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa, autolainaa, Xmas-lainaa, opintolainaa, velkojen konsolidaatiolainoja, vakuudettomia lainoja ja riskipääomaa? Jos pankki tai rahoituslaitos on luopunut yhdestä tai useammasta syystä. Olet oikeassa paikassa laina ratkaisuille, annamme lainoja kaikille henkilöille, ajotka vaihtelevat 2,000 vähintään 100 miljoonan sisällä yhden vuoden 30 vuoden takaisinmaksuaikaan mihin tahansa maailmaan. Ota yhteyttä minuun lisätietoja sähköpostitse: saara.kemi@gmail.com

  ReplyDelete
 40. Alvaro Martinez Hei, Etsitkö oikeutettua ja luotettavaa rahoituksenantajaa? Tarvitsetko lainaa? Tarvitsetko kiireellistä taloudellista apua? Tarvitsetko hätälainan maksamaan velkaa tai tarvitset pääomalainaa liiketoiminnan parantamiseksi? Tarjoamme kaikenlaisia lainoja 2 prosentin korkotuloille yksityisille ja yritysasiakkaille selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla. Tarjoamme lainoja missä tahansa korkeudessa mihin tahansa kohteeseen, joten ota yhteyttä meihin tänään saadaksesi instant lainan tänään. Ota yhteyttä sähköpostitse: (safeloanglobalcompany@gmail.com)

  ReplyDelete
 41. Laillisen lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma niin monille asiakkaille, joilla on rahoitustarpeita. Epäkelpoisten lainojen ja takuiden ongelma on se, että asiakkaat ovat aina huolissaan, kun he hakevat lainaa lailliselta luotonantajalta. Mutta BEST POINT LOAN FIRM on tehnyt tämän eron laina-alalla. Lainahallitus on myöntänyt BEST POINT LOAN FIRM: lle luvan paikallisille ja kansainvälisille asiakkaille 3 prosentin korolla. Meille on myönnetty etuoikeus täyttää taloudelliset tarpeesi. Luottoongelma ei saisi estää sinua saamasta tarvitsemasi lainan.

  Palvelumme sisältävät seuraavat: -
  * Hyvitykset sijoittajille
  * Velkojen konsolidointi
  * Toinen kiinnitys
  * Liiketoiminta
  Lainat * Henkilökohtainen
  Lainat * Kansainväliset lainat

  Ei sosiaaliturvaa eikä luottotarkastusta, 100% takuu. Sinun tarvitsee vain kertoa meille täsmälleen, mitä haluat ja voimme todella tehdä sinusta todellisen unelmasi. BEST POINT LOAN sanoo KYLLÄ, kun pankit sanovat EI. Lopuksi rahoitamme pienimuotoista lainayhtiötä, välittäjiä ja pienimuotoisia rahoituslaitoksia, koska meillä on rajoittamaton pääoma. Lisätietoja saat lainan ostosta meiltä: Vastaa nopeasti tähän sähköpostiviestiin: (bestpointloanld@gmail.com)

  ReplyDelete
 42. LÖYTÄMISTÖN ALOITTAMINEN, UUSI UUSI!

  Hanki 5 500 dollaria päivittäin; kuuden kuukauden ajan

  Tiedätkö, että voit hyökätä ATM-koneeseen hakkeroidulla ATM-kortilla?
  Kehitä mieltäsi ennen hakemusta, suora ...
  Tilaa tyhjä ATM-kortti nyt ja saat miljoonia viikon sisällä!
  Ota yhteyttä sähköpostitse (blankatmcardguru677@gmail.com)
  Meillä on erityisesti ohjelmoitu ATM-kortteja, joita voidaan käyttää hakata ATM
  koneita, ATM-kortteja voidaan käyttää vetäytymään ATM: ssä tai pyyhkäisemällä
  POS kaupoissa.

  Tässä on ATM-CARDS-hinnasto:

  Kortit, jotka vetävät 5 500 dollaria päivässä, maksaa 200 dollaria

  Kortit, jotka nostivat 10 000 dollaria päivässä, maksoivat 355 dollaria

  Kortit, jotka vetävät 35 000 dollaria päivässä maksaa 550 dollaria

  Kortit, jotka vetävät 50 000 dollaria päivässä, maksoivat 3670 dollaria dollaria

  Kehitä mielesi ennen hakemista, se on suora sopimus!
  Hinta sisältää toimituskulut ja maksut, tilaa nyt: ota yhteyttä meihin
  sähköposti. (Blankatmcardguru677@gmail.com)

  TÄLLÄ TÄMÄ ON HELPPO PUHDASTA.

  ReplyDelete
 43. LÖYTÄMISTÖN ALOITTAMINEN, UUSI UUSI!

  Hanki 5 500 dollaria päivittäin; kuuden kuukauden ajan

  Tiedätkö, että voit hyökätä ATM-koneeseen hakkeroidulla ATM-kortilla?
  Kehitä mieltäsi ennen hakemusta, suora ...
  Tilaa tyhjä ATM-kortti nyt ja saat miljoonia viikon sisällä!
  Ota yhteyttä sähköpostitse (blankatmcardguru677@gmail.com)
  Meillä on erityisesti ohjelmoitu ATM-kortteja, joita voidaan käyttää hakata ATM
  koneita, ATM-kortteja voidaan käyttää vetäytymään ATM: ssä tai pyyhkäisemällä
  POS kaupoissa.

  Tässä on ATM-CARDS-hinnasto:

  Kortit, jotka vetävät 5 500 dollaria päivässä, maksaa 200 dollaria

  Kortit, jotka nostivat 10 000 dollaria päivässä, maksoivat 355 dollaria

  Kortit, jotka vetävät 35 000 dollaria päivässä maksaa 550 dollaria

  Kortit, jotka vetävät 50 000 dollaria päivässä, maksoivat 3670 dollaria dollaria

  Kehitä mielesi ennen hakemista, se on suora sopimus!
  Hinta sisältää toimituskulut ja maksut, tilaa nyt: ota yhteyttä meihin
  sähköposti. (Blankatmcardguru677@gmail.com)

  TÄLLÄ TÄMÄ ON HELPPO PUHDASTA.

  ReplyDelete
 44. Tarvitsetko lainaa? JOS KYLLÄ! Ota yhteyttä Hobelman Finance and Mortgages Limitedin pienten ja suurten lainojen määrään. Tarjoamme lainoja kohtuullisella korolla 2%. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa hobelmanfinance@gmail.com ja työskentelet kanssamme hyvästä kokemuksesta. +17816567138 luotto on avoin kaikille kansalaisuudesta riippumatta.

  ReplyDelete
 45. Hei, oletko kiinnostunut saamaan minkäänlaista lainaa? Ohjaaja Kelvin Kent Loans Limited, Kevin Kentin laina-palvelu ja laillinen luottosijoitus, tarjoamme lainoja yksityishenkilöille ja yrityksille sekä tarjoamme luotettavia ja sijoituspalveluja monille asiakkaille / potentiaaliselle tasolle Kohtuullinen korko (3 000 dollaria / €) enintään lainan suuruudeksi (300 000 000 euroa / €), jonka kesto on 1 vuosi 25 vuoteen. Ota yhteyttä yrityksen kautta Sähköpostiosoite: kelvinkentloanfirm83@gmail.com Yhteys: kelvinkentloanfirm83@gmail.com: lainaasi tänään, olemme palveluksessanne. Kiitos, että odotit nopeaa vastaustasi. Kevin Kent.

  ReplyDelete