Saturday, 25 August 2012

Löydä 8 virhettäLehtikuvaaja emerita Jore Puusa näkee tarkasti rikat toisen silmässä, etenkin Petteri Järvisen silmistä hän on erikoistunut havaitsemaan jo Petterin näkökykyäkin varmaan  haittaavat roskakasat. Vaan millaisia malkoja Joren omasta silmästä mahtaa löytyä?  Siitä seuraavassa.   

Julistan poikkitieteellisen lukijakilpailun. Löydä yllä olevasta sitaatista 8 virhettä.  Kuva kannattaa klikata hiirellä täyteen kokoonsa, niin teksti on helpommin luettavissa. Kilpailun palkintona on Kustin kotiin polkemana kaksi kappaletta  uusinta opustani Aurinkokuninkaan jäätelökone - ja muita poikkitieteellisiä tarinoita.

Kaikkia kahdeksaa virhettä ei tarvitse löytää kerralla. Voi laittaa pienemmänkin määrän löytämiään ja löytämäksi luulemiaan. Minä pidän oikeuden päättää siitä, mitkä ovat "oikeat" ja hyväksyttävät 8 virhettä.  Voittaja on se, joka ensimmäisenä  löytää sen kahdeksannen virheen. Kaikkien muiden virheen löytäneiden kesken arvotaan vielä toinen kirja.

Kisaan saa osallistua nimellä tai nimettömänä. Nimettömät vastaukset kuitenkin sähköpostini timo.suvanto@kolumbus.fi kautta, jotta saan tarpeen vaatiessa palkinnon voittajan osoitetiedon selville. Nimettömät suoraan blogiin tulleet vastaukset poistetaan. 

Kilpailu päättyy, kun 8 hyväksyttyä virhettä on löytynyt.Jälkikirjoitus 26.8.2012
Joku on saattanut ihmetellä lehtikuvaaja emerita Jore Puusan runsasta esiintymistä tässä blogissa. Sekä omana persoonanaan kommentoijana että erityisesti kommentoituna.  Se johtuu pääasiassa Joren ja Petteri Järvisen välisestä iäsyysdebatista, meikäläinen on tässä pääasiassa sidekickinä. Tosin olen minä saanut korvilleni  omana persoonanakin itse Jore Puusan läpsimänä.

Alla pieni ote näistä keskusteluista. Kommentit eivät ole kronologisessa järjestyksessä ja osin irrallaan toisistaan.  Niiden taso ja luonne käynevät kuitenkin selväksi.

Petteri Järvinen:
"Jore, jos et julkaise kommenttiani, vaadin sinua poistamaan minulta ottamani kuvan."

Jore Puusa:
 "Siinähän vaadit. En ole ottanut sinulta kuvaa, vaan olen tehnyt kuvaruutukaappauksella sitaatin sivuiltasi kuvajournalismin opetusta varten. Kannattaa aina hiukan miettiä ensin ennen kuin tulee mäkättämään ammattilaisen sivuille asioista, joista ei mitään ymmärrä. Nyt ryömi Järvinen takaisin mielistelijöittesi pariin keskinäisen kehun kerhoon."

Petteri Järvinen:
"Käytöstavat ovat selvästi vierasta asiaa, mutta onko kuvajournalismin opettaja koskaan kuullut sellaisesta asiasta kuin vastineoikeus?"

Jore Puusa:
"Vastineoikeus toimii lehtityössä paikoissa, joissa on päätoimittaja, tämä ei ole lehti, vaan poleeminen ja paskamainen blogini, joten tunge vastine hanuriisi... kyllä ne kokoomuksessa sua jeesaa kestämään - julkisuuden henkilöllä kun on alentunut yksityisyyden suoja..."

Jore Puusa:
"Olen vanha,-- 56 v. ja minulla on vielä kotikasvatus joka painottaa kanssaihmisen huomioimista."

Timo Suvanto:
"Alkeellisimpiin käytöstapoihin kuuluu, että myös toiselle annetaan suunvuoro, etenkin jos on omassaan arvostellut toista. On aika kuvaavaa, että Jore Puusa on täällä Petterin palstallakin kehunut oppineensa hyvät käytöstavat vanhemmiltaan. Minun on vaikea kuvitella millaista opetus on ollut, kun käytös on netissä nähdyn kaltaista."

Jore Puusa:
"On ymmärrettävää, että vastakkaista mielipidettä tukevat henkilöt kinailevat blogeissaan rajustikin. Mutta oma rajani täyttyi Timo Suvannon hyökättyä kuolleita vanhempiani kohtaan Petteri Järvisen blogissa, Järvisen antaessa tämän tapahtua.
Tässä kulkee raja, Parkinsoniin kuollut isäni ja aivosyöpään kuollut äitini eivät ole osallisia siinä, miten minä valokuvauksen tuhoamisen koen.
Tästä syystä suljen Järvisen ja Suvannon itseni ulkopuolelle, heistä ei blogissani enää kirjoita sen paremmin minä kuin kukaan muukaan, enkä minä osallistu heidän blogiensa kommenttiosuuden nimettömän susilauman ulvonnan kommentointiin."

Kun Jore on nyt ilmoittanut sulkevansa sekä Petterin että minut ulkopuolelleen, niin minäkin voinen tehdä saman. Tämä bloggaus kommentteineen on siis viimeinen, jolloin Poikkitieteellisessä käsitellään Jore Puusan persoonaa. Toisaalta sääli, sillä Joren terävät sivallukset kiinnostavat lukijoita (lukijoiden määrä tuplautuu, kun Jore on kehissä mukana). Toisaalta, kuten yllä olevista kommenteista voi päätellä, meidän todellisuutemme eivät juuri kohtaa. Toistensa ohi keskustelua on turha jatkaa, jo nyt se on kestänyt turhan pitkään. Jokainen voi tykönään miettiä, kumman meistä todellisuus on enemmän "tästä maailmasta" - vaiko onko kummankaan.

35 comments:

 1. Kuvassa Holmberg vetää oikean suoran päin Loiria, vaikka kaikki tietävät, että nyrkkeilyä harrastavan Holmbergin vahvin ase on vasen suora. Se on hänen muistelmakirjansa nimikin.

  Matti Koskelo
  Järvenpää

  ReplyDelete
 2. Hyvä havainto Matti, mutta juuri tämä ei ollut minun 8 virheen listalla. Olet kuitenkin mukana kirjan arvonnassa.

  ReplyDelete
 3. No sitten Holmbergin päästä kasvaa joku parru. Eikö tämäkään kelpaa, häh?

  Matti Koskelo
  Järvenpää

  ReplyDelete
 4. No ei sekään. Sehän on Puusan laki 1. "Jos jossain on tolppa, se tulee kuvassasi jonkun päästä".

  Olet kuitenkin edelleen arvontakorissa.

  ReplyDelete
 5. Kolmas kerta toden sanoo. Lumi on ihan vihreää!

  Matti Koskelo
  Järvenpää

  ReplyDelete
 6. Eipä tärpännyt vieläkään. Ehkä voin antaa vihjeen, että virheet löytyvät tekstistä.

  ReplyDelete
 7. Tervehdys!

  Olen viettänyt useita mukavia lukuhetkiä blogisi parissa, joten päätin osallistua tänään jul(k)istamaasi kilpailuun. Vastaan toistaiseksi nimettömänä.

  Tässä löytämiäni ja luulemiani virheitä ranskalaisilla viivoilla eroteltuna jotakuinkin kuvatekstiä mukailevassa "kronologisenkaltaisessa" järjestyksessä.

  - kuvaa ei saa käyttää mihinkään, koska oikeudet on tilaajalla (otettu tilauksesta todennäköisesti vuonna 1982 tai muutamaa vuotta ennen - kuitenkin ennen 1.5.1995 lakimuutosta)
  - kuvaa ei saa julkaista ilman lehtikuva oy:n lupaa, puusan lupaa ei tarvita.
  - luoksepääsyoikeutta valokuvateoksella ei ole, moraaliset oikeudet ovat toki edelleen Puusalla
  - copyright ei ole pysyvästi lehtikuvalla - tavallisen valokuvan suoja-aika on 50 vuotta, eli tämä kuva on vapaasti käytettävissä vuodesta 2032 eteenpäin
  - kuvan saa ladata itselleen
  - julkistetusta teoksesta saa jokainen valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöä varten
  - kuvaa saa käyttää selostettaessa päiväntapahtumaa, mutta kuvan on liityttävä tekstiin
  - valokuvaa saa siteerata sellaisessa yhteydessä, jossa se liittyy käsiteltävään aiheeseen. yleensä lainausoikeus kuuluu arvostelevaan tai tieteelliseen esitykseen
  - muuhun käyttöön kuvan julkaisuoikeutta voi tiedustella Lehtikuva Oy:ltä, Jore Puusalla ei ole enää oikeutta päättää tästä

  - jos tässä tehtävässä on kompa, niin mietin voisiko se olla se, ettei kuvaa ole ottanut Jore vaan Jorma Puusa. Päivämäärää, jolloin Puusa muutti nimensä uuteen muotoon, en valitettavasti tähän hätään löytänyt.

  ReplyDelete
 8. Seuraavat "oikeat virheet löydetty"
  1. Tekijänoikeudet ovat Lehtikuvalla, jolle Jore kertomuksensa mukaan on ne luovuttanut. Jorella ei ole osaa eikä arpaa kuvan käytön suhteen. Hänen lupaansa ei tarvita kuvan käytön yhteydessä.
  2. Julkistetusta teoksesta saa valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöä varten. Vaikka kirjastosta lainatusta elokuvasta. Sinänsä käsittämätön lakipykälä ja todellisuudessa se on tekijänoikeusjärjestöjen nykyinen vedätys. Siihen perustuvat ns. hyvitysmaksut.
  3. Valokuvaa voi käyttää kuvasitaattina ilman lupaa. Siteerauksen ehtojen on täytyttävä.
  4. Tekijänoikeuden suoja-aika päättyy 50 vuotta kuvan ottamisesta. Tätä kuvaa tuskin luokiteltaisiin valokuvateokseksi.
  5. Kuvan on tosiaan ottanut Jorma Puusa. Tämä oli kompa. On vähän makuasia, voittiko Roomassa nyrkkeilyn kultaa Cassius Clay vai Mohammad Ali.
  6. Luoksepääsyoikeutta ei sovelleta teoskynnyksen alle jääneisiin valokuviin. (katso esim. Tekijänoikeusneuvosto lausunto tn151999.pdf)

  Pari vielä uupuu.

  ReplyDelete
 9. Luulen, että juuri tämä "kuvayksilö" ei ole Lehtikuvan omaisuutta, koska tämä on ilmeisesti tuore skannaus Jore Puusan omistamasta diasta - luulen näin, koska Puusa on toistuvasti painottanut, ettei hänellä ole enää pääsyä Lehtikuvan arkistoon.

  Mietin olisiko yksi seikka myös se, että kuvassa on kaksi tunnistetavaa (julkisuuden) henkilöä - Loiri ja Holmberg. Kuvaa julkaistaessa tulisi kysyä luvat myös näiltä henkilöiltä, jos asiasta ei ole erikseen kuvan ottamisen yhteydessä tai muuten sovittu.

  ReplyDelete
 10. Kuka omistaa valokuvan tai valokuvateoksen kappaleen, sillä ei ole mitään tekemistä tekijänoikeuksien kanssa. Nykyäänhän tällä ei ole juuri merkitystä valokuvan suhteen, kun kuvat ovat tiedostoja, eivät fyysisiä kappaleita.

  Puusa on varmaan ollut paikalla kutsuttuna kuvaajana, joten kuvien ottamiseen ja julkaisemiseen muussa kuin mainonnan ja markkinoinnin yhteydessä varmaan on lupa. Vaikka Puusa on antanut tekinjänoikeudet Lehtikuvalle, niin yleensä tällaisiakin kuvia saa käyttää "elämänkerrallisissa teoksissa". Eikös Puusan blogi ole juuri sellainen? Ylipäänsä tekijänoikeuksiin liittyy paljon tulkinnanvaraisuutta.

  ReplyDelete
 11. Sanaa copyright ei tunneta Suomen laissa.

  ReplyDelete
 12. Sitten virheitä on yhdeksän.

  ReplyDelete
 13. Alla kolmeen virkkeeseen mahtuneet virheet. Niitä kertyi siis loppujen lopuksi yhdeksän kappaletta. Palkinnot on arvottu ja lähetän ne voittajille, jotka haluavat kuitenkin pysyä nimettöminä.

  Tässä virheanalyysin lävitse käynyt Joren Puusan blogista siiteerattu teksti.
  "HUOMAA! Tätä kuvaa voisi jopa käyttää johonkin. Siksi sen copyright on pysyvästi Lehtikuva Oy:n omaisuutta ja sen on kuvannut Jore Puusa, joka omaa siihen luoksepääsemisoikeuden sekä moraaliset oikeudet. Tätä kuvaa, kuten ei toki muitakaan, ei saa ottaa, ladata itselleen tai tulostaa mihinkään käyttöön ilman Jore Puusan ja Lehtikuva Oy:n lupaa."

  1. Siksi sen copyright…
  Valokuvalla on tekijänoikeudet ilman muuta, ei siihen mitään oletusta jatkokäytöstä tarvita.

  2. pysyvästi Lehtikuvan omaisuutta…
  Tekijänoikeuden voi luovuttaa eteenpäin tai palauttaa tekijälle. Tekijänoikeuden suoja-aika päättyy 50 vuoden päästä valokuvan julkaisemisesta. Luultavasti se poistetaan viimeistään silloin yhtiön taseesta.

  3.kuvannut Jore Puusa…
  On vähän makuasia, voitti Roomassa kultaa Cassius Clay vai Mohammad Ali.

  4. omaa siihen luoksepääsemisoikeuden...
  Luoksepääsemisoikeutta ei ole teoskynnyksen alle jäävillä valokuvilla. Tämä kuva ei missään tapauksessa ylitä teoskynnystä.

  5. omaa siihen luoksepääsemisoikeuden ja moraalisen oikeudet…
  Luoksepääsemisoikeus on osa yleisempää käsitettä moraaliset oikeudet

  6. Tätä kuvaa ei saa ladata itselleen…
  Tekijänoikeus nimenomaan sallii muutaman kopion tekemisen omaan käyttöön julkistetuista teoksista, myös valokuvista. Lataaminen on juuri kopion tekemistä. Oma käyttö on aika tiukasti määriteltyä. Esimerkiksi kuvan vieminen omille nettisivuilleen ei ole omaa käyttöä. Se on ilman lupaa toisen teoksen tekijänoikeuden vastainen levittäminen.

  7. mihinkään käyttöön….
  Asiallinen sitaatti julkistetusta teoksesta ei vaadi tekijänoikeuden haltijoiden lupaa

  8. kuten ei muitakaan...ilman Jore Puusan lupaa...
  Ei kai Puusalla ole kaikkien valokuvien tekijänoikeuksia

  9. ilman Jore Puusan ja Lehtikuva Oy:n lupaa…...
  Tekijänoikeus on Lehtikuva Oy:llä. Sillä ja vain sillä oikeus antaa lupa kuvan käyttöön sitä tarvittaessa.

  ReplyDelete
 14. Ei huono. Ottaen huomioon, että kyseessä on kuvajournalismin opettajaksi itseään tituleeraava henkilö. Keskimäärin siis 3 virhettä/virke. Tasaisen vauhdin taulukon mukaan Joren ei tarvitsisi tehdä kovinkaan paksua kirjaa, jolla pääsisi Guinnesin ennätysten kirjaan eniten asiavirheitä sisältävänä opuksena.

  Sinänsä sääli, jos Jore lopettaa nämä sanan säilän heiluttelut Suvannon ja Järvisen kanssa. Niissä kun riittää niitä kuuluisia vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Olenhan minäkin saanut pari napakkaa läpsäisyä korville itse Jore Puusalta, mitkä aion jälkipolvlle kertoa vahainkodissa kuin isäukkoni omat sotakokemuksensa Raatteen tieltä. Tosin taistelujen aikaan hän makasi Oulussa ripulista heikentyneenä.

  No, mikään hauska ei voi jatkua ikuisesti.

  ReplyDelete
 15. Kohta 7: Muitakin luvallisia käyttökohteita on tekijänoikeuden rajoituksina legio. Opetus (johon asianomainen itsekin jossain viittaa), päiväntapahtuman uutisointi, ylioppilastutkintoon kuuluvaan tai muuhun vastaavaan kokeeseen saadaan ottaa teos, tieteellinen esitys jne. Sitten erilaiset vammaispalvelut jne. Ja toki se muutaman kappaleen valmistaminen yksityiseen käyttöön. Jos siis printterini suostuu vetämään kyllin pehmeää paperia telojensa läpi, voin tulostaa k.o. kuvaa yksityiseen käyttöön. Perseen pyyhkiminen nyt ainakin on yksityiskäyttöä.....

  ReplyDelete
 16. Hyvä päätös poikkitieteilijältä. Ensinnäkin tätä skabaa on kestänyt jo turhan kauan ja toiseksi ottelijat eivät paini ihan samassa sarjassa. Tietekin don Jore ja hänen uskolliset Sancho Panzansa voivat olla viime mainitusta eri mieltä.

  ReplyDelete
 17. Helsingin Maisteri27 August 2012 at 14:45

  >Kun Jore on nyt ilmoittanut sulkevansa sekä Petterin että minut ulkopuolelleen, niin minäkin voinen tehdä saman.

  Poikkitieteilijä lupasi tämän jo kauan kauan sitten, mutta lupaus ei ole pitänyt. Tosin hra Puusa on syönyt sanansa paljon useammin. Eli pata kattilaa soimaa!

  Mutta eihän seepra ei pääse eroon juovistaan? Eihän? Vai sittenkin?

  ReplyDelete
 18. Se on vähän kuin tupakkalakko tai raittiuslupaus. Ei onnistu kaikilta ensi kerralla. Josko nyt pitäisi?

  TS

  ReplyDelete
 19. Älkää nyt antako lähimmäisestä väärää todistusta. Onhan se raaka vittuilukin kanssaihmisen huomioimista! ;-) Tämän kriteerin mukaan Jore on mitä huomaavaisin.

  ReplyDelete
 20. Hauskasti kaivettu virheitä tuosta Puusan tekstistä. Lukaisin palkintokirjasta kirjoituksen Vanhanaikainen ylämummoon. Montako virhettä löytyi? Tulos riippuu hieman laskutavasta, mutta laskujeni mukaan tässä kahden sivun pätkässä on erinäisiä kieli- ja typografiavirheitä kaikkiaan 30.

  ReplyDelete
 21. Oikoluku on tylsää puuhaa ja oman tekstin oikoluku on vielä tylsempää. Kaikki havaitut ja raportoidut virheet korjataan seuraaviin painoksiin (painos pieni, periaate print on demand), joten kaikki konkreettiset korjausehdotukset otetaan paljon mielummin vastaan kuin "väärin sammutettu" kommentit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Väärin sammutettu? Olen ehkä vähän ”vanhanaikanen” mutta en halua sammuttaa tiedonjanoani kirjoitusvirheitä vilisevillä painotuotteilla. Ylipäätään kommenttini ideana ei ollut virheille ilkkuminen vaan rikka toisen silmässä, pata kattilaa soimaa ja niin edelleen.

   Noista virheistä kymmenen löytyy oikolukuohjelmalla, ja niiden korjaaminen parantaisi kokonaisuutta selvästi. Melko vaivatonta olisi myös korvata yhdysmerkit ajatusviivoilla rajakohtailmauksissa ja irrallisten lisäysten kohdalla. Pilkkuvirheet vaatisivat vähän enemmän perehtymistä, mutta ne eivät ole kovin haitallisia (lukuun ottamatta tuota vihonviimeistä pilkkua).

   Delete
  2. Kriittinen palaute aiheuttaa joko ärtymyksen ja hattuilun takaisin tai halun korjata kritiikin kohdetta. Minusta jälkimmäinen on rationaalisempi ja ennen kaikkea positiivisempi tapa toimia. Siksi aionkin paneutua seuraavan painoksen oikolukuun huolellisemmin.

   Pata kattilaa soimaa on tässä yhteydessä ihan paikallaan oleva ilmaisu. Tosin, toisin kuin Puusa, en ole jatkuvasti korostamassa omaa erinomaisuuttani ja promaisuuttani. Niitä kumpaakaan kun ei ole

   Delete
  3. Kyseinen teksti oli välttynyt Murphyn lain vääjäämättömyydellä jopa oikolukuohjelmalta. Tulos oli sen mukainen. Korjailin ko. juttua vähän korvat punaisina – paljon.

   Osallistuin juuri Katleena Kortesuon kirjan oikolukutalkoisiin.

   Idea oli minusta hauska. Luin kirjan käsiksen ja yritin löytää virheitä. Sopii minun luonteelle – uskokaa tai älkää. Palkkiona oli halutessani nimi kirjan etulehdelle ja kirja painosta tulleena omistuskirjoituksella varustettuna.

   Ei kun kopioimaan. Tarjoan samaa. Jos joku haluaa lukea Aurinkokuninkaan jäätelökoneen toisen painoksen käsiksen PDF-muodossa virheitä etsien, niin palkkioksi saa uunituoreen kirjan omistuskirjoituksella tai haluttaessa ehdottomasti ilman sitä.

   Yhteydenotot sähköpostilla timo.suvanto@kolumbus.fi

   Delete
  4. ps.
   Nimimerkki Teemun kommentti sai minussa aikaan tarpeen oikolukea seuraava painos paremmin kuin olisin muuten saanut itsestäni aikaisekseni. Tästä kiitollisena lupaan lähettää Teemulle kirjani joko
   a) nykyisen painoksen tai
   b korjatun painoksen.

   Siihen tarvitsen tietysti osoitteen, jonka voi lähettää minulle yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen. Lupaan että tähän saamaaani postiosoitteeseen lähtee Rekolasta vain kirja, ei esimerkiksi naapurikylässä ainakin vielä jokin aika sitten maijaillut Helvetin Enkelien moottoripyöräpartio.

   Delete
 22. ore:"Nyt ryömi Järvinen takaisin mielistelijöittesi pariin keskinäisen kehun kerhoon."

  Kävin Joren blogissa katsomassa. Siellä se vasta keskinäisen kehun kerho kokoontuukin. Jore kukkona tunkiolla. Sekä kehuja saamassa että kehumassa - itseään. Don Jore lempi Sancho Panza Hukkakuva komppaa: "Mageeta. Juuri tämä tilanteen pysäyttämiskyky eleineen, ilmeineen, valtasuhteineen ja vaikka mineen, se on valokuvauksen parasta antia. Plus sitten tietysti ainutlaatuinen produktio epookkimiljöineen, sekin hyvä vaan silti pelkkä erikoisuus."

  Holmbergin ja Loirin kuvahan on pelkkä snapshot. Se, että kuvassa on tunnettuja henkilöitä ja se on kuvattu tunnetun tv-elokuvan kuvauksissa ei muuta tätä tosiasiaa miksikään.

  Joren elämänkertamuistelut ovat sen sijaan mielenkiintoista luettavaa. Niissä ei edes omakehu haise niin pahasti kuin Joren normaaleissa jorinoissa. Kyllä Joren vielä tyylistään tuntee, ei niitä kukaan haamukirjoittaja ole rustaillut.

  ReplyDelete
 23. Eikös Joren pilkkaamisen pitänyt loppua tässä blogissa? Suvanto antaa lakeijoittensa häpäistä Joren, hänen blogiinsa kirjoittavat ja vielä Joren kuolleiden vanhempien muiston. Eikö mies pysty pitämään lupauksiaan edes tämän vertaa?

  ReplyDelete
 24. Tekstissä luki: "Tämä bloggaus kommentteineen...".

  Mikähän olisi don Puusan reaktio, jos joku ihan oikeasti häpäisisi hänen vanhempiensa muistoa?

  ReplyDelete
 25. Kommentteja Jukka Siukoselle. Olehan miehenpuoli nimittelemättä. Jos tuon verran osaat lukea ja kirjoittaa niin sitten tiedät oikean nimenikin, koska se näkyy Google-tilissä. Äläkä valehtele. Salasit lukijoiltasi täällä, että OLIN AINOA TUON POSTAUKSEN KOMMENTOIJA eli mitään kehukerhoa ei ole olemassakaan. Vaikka kai se on pakko sepittää, ethän muuten saa väärennettyä sellaista ivamukaelmaa, että se ketään naurattaisi. Ja taas vaihteeksi valokuvauskeskustelusi loppui tyhjään ilkkumiseen, tällä kertaa snapshoteista. Annas kun arvaan, sen enempää eivät taitosi anna myöden? Jos tälläinen käytös on sallittu tällä alustalla, se on yksinomaan osallisten oma häpeä, mutta sopii uskoa etteivät minua tyhjännaurajat (yhäkään) komentele.

  ReplyDelete
 26. Onko niin, että vain Puusan blogissa saa nimitellä sivullisia Sancho Panzoiksi ja toisten blogeja keskinäisen kehun kerhoiksi? Jotenkin epäsymmetrisen oloista, kuten Puusan jutut muutenkin.

  ReplyDelete
 27. En tiedä kenelle edellinen anonyymi kommentti oli osoitettu, mutta siltä varalta, että oli minulle niin tehdäänpä pari seikkaa selväksi. Kenenkään ei tarvitse kysellä minulta kommentteja Jore Puusan blogista tai jutuista niiden ulkopuolella: ei tipu. Puhun myös vain ja ainoastaan omissa nimissäni sekä itseni puolesta. Näin teen, koska en aio katsella, että itsestäni puhutaan potaskaa yhtään missään. Pidätän itselleni oikeuden oikaista väärät tiedot, vastata loukkaaviin väitteisiin tai pyytää kunkin alustan vastuutahoa poistamaan ne. Symmetria ja syvemmät syyt samantekevät, minua ei itseeni kuulumattomiin joutaviin kotkotuksiin osalliseksi vedetä.

  ReplyDelete
 28. Nyt kun tämä Kähkönen riehuu täälläkin, niin kannattaa ehdottomasti tutustua ex-vartija, "toimittaja" Jari Kähkösen asialliseen tekstiin hänen omassa blogissaan tämän linkin takana http://jarikahkonenblogi.blogspot.fi/p/usko-huviksesi-et-sina-minua-hiljenna.html.

  ReplyDelete
 29. Jore Puusa näyttää ennustetusti palanneen blogisfääriin:

  http://kuvajournalismia.blogspot.fi/
  ja
  http://jorepuusa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/jorepuusa

  ReplyDelete
 30. Jep, ja tuttu "Sancho Panza" siellä taas komppaa :-D

  ReplyDelete