Tuesday, 14 August 2012

Purjehdusmenestystä Lontoon varjossa
Pertunmaalla ilmestyvä Pitäjänuutiset uutisoi 6.8.2012

Miesten veneet nopeampia, naisten veistämät kauniimpia

Miehinen voima jylläsi Linkkumyllyn kaarnaveneiden nopeuskisassa, kun taas naisten herkkyys ja muotoilun taju pääsivät oikeuksiinsa suunnittelussa.

Nopein oli Hannu Salmen suuri, epämääräisen muotoinen kaarnapursi, joka voitti kisan vajaan kolmen sekunnin erolla Ilkka Mäkisen ”Merihirviöön”.

Suunnittelukilpailun voiton nappasivat Martta Outinen ja hänen kaverinsa Inka Hänninen romanttisella pikkuveneellään.

– Kaarnanpala näytti ihan sydämeltä. Tähän on kaiverrettu meidän nimet, kertoivat tytöt.Tämän kisan kohtaloksi medianäkyvyyden suhteen tuli jäädä Lontoon kisojen varjoon. Tosin tässä, toisin kuin Lontoossa kirkkain mitali tuli Suomeen. Sisäpiirin tietona voin paljastaa, että voiton kahmaissut Hannu Salmi on tiettävästi harjoitellut vastaavia lajeja useilla koti- ja ulkomaan leireillä. Joten ammattilaiset erottuivat tässäkin amatööreistä - ihan kuten Lontoossakin.

Tämä pikku uutinen vahvisti käsitystäni lehdistön kehityksestä. Printtimedian tulevaisuus on paikallislehdissä, ainakin ne elävät paperisina paljon pidempään kuin valtakunnalliset lehdet. Paikallislehdille uutisen nopeus ei ole sellainen kynnyskysymys kuin vaikka Hesarille. Kaarnavenekilpailun saattaa uutisoida korkeintaan Kympin uutisten loppukevennys. Tavallinen lukija malttaa odottaa sitä ilmestyväksi aika monen päivän viiveellä. Siksi ennustan Pitäjänlehden olevan vielä paperisena voimissaan, kun Hesari ilmestyy enää sähköisenä. Ans kattoo.

Onnittelut kuitenkin Hannulle urheilumenestyksen suhteen. Rion olympialaisissa ei liene vielä kaarnaveneluokkaa, mutta hyvällä lobbauksella jo sen jälkeisissä...

No comments:

Post a Comment