Sunday, 20 May 2012

Lunta tupaan


Kuva: Pertti Nisonen
Tuppuraiset ja tappuraiset lumipallosotasilla. Kohteena helsinkiläiset veronmaksajat. Jenkit itse käyttävät tilanteessa termiä sucker. Lukijat voivat itse päätellä, kenelle tai keille kuvassa olevista tämä arvonimi sopii.

Lainaus Suomen Kulttuurirahaston nettisivuilta:
"Kulttuurirahasto rahoittaa Guggenheim-museon selvitystä
Helsingin kaupunki on tilannut Solomon R. Guggenheim -säätiöltä selvityksen, voidaanko tällä hetkellä neljässä maassa toimiva Guggenheim-museo perustaa myös Helsinkiin. Suomen Kulttuurirahaston hallituksen puheen-johtaja, professori Pirjo Ståhle: "Suomen Kulttuurirahasto on sitoutunut tukemaan taidetta, tiedettä ja kulttuurielämän eri aloja maassamme. Nyt alkava selvitys on Kulttuurirahastolle ainutlaatuinen mahdollisuus tukea Suomen kuvataiteen ja kuvataidelaitosten kehittämistä sekä kansallisesta että kansainvälisestä näkökulmasta. Kansainvälisten asiantuntijoiden toteuttama selvitys tulee tuottamaan arvokasta tietoa siitä, miten Suomen taidemuseokenttää voi kehittää ja miten uudenlaiset institutionaaliset innovaatiot voivat vahvistaa kuvataidekentän elinvoimaisuutta tulevaisuudessa.""

Pirjo Ståhle on ihan oikeassa. Olihan tieto aika arvokasta (vähän yli 2 milliä), mutta elämä on ja selvittihän se varsin hyvin, "miten Suomen taidemuseokenttää voi kehittää ja miten uudenlaiset institutionaaliset innovaatiot voivat vahvistaa kuvataidekentän elinvoimaisuutta tulevaisuudessa".

 Ei ainakaan näin.Minusta siitä tiedosta olisi voinut maksaa enemmänkin. Tietysti sillä edellytyksellä, että tieto meni perille. Sehän ei ole vielä varmaa.

"Nyt alkava selvitys on Kulttuurirahastolle ainutlaatuinen mahdollisuus..."

Toivottavasti myös ainutkertainen. Kun poliitikko kuulee sanan kulttuuri, niin hän kenraaliluutnatti T.J.A. Heikkilää mukaillen poistaa varmistimen pistoolistaan ja ampuu aivoistaan rationaaliseen taloudelliseen ajatteluun kykenevät osat tuusan nuuskaksi.

3 comments:

  1. Sanoisin, että Pajunen ja Haatainen ovat sekä suckereita että Tappuraisia. Tuppuraisia ovat tietysti veronmaksajat. Jymäyttäjiä ovat Guggenheimin ketkut ja J G-K-S on ihan omissa galaxeissaan.

    ReplyDelete
  2. Vastustatko näin intohimoisesti Guggenheimia periaatteesta vai onko sinulla oma rekka ojassa?

    ReplyDelete
  3. Minulla ei ole edes Renault Twingoa tässä asiassa ojassa. Vastustan muiden rahoilla itselle jotain kivaa hankkimisen mentaliteettia. Guggenheim-prosessi näytti, kuinka vähäistä vastuuta monen poliitikot kantavat tekemiensä ratkaisujen taloudellisista seuraamuksista. Toisaalta hankkeen kiivas ja monelta osin hyvin rationaalisin perustein tapahtunut vastustus oli minusta toiveita herättävää. Tätä kansaa ei sentään ihan helpolla myydä torilla eikä sille myydä kusetusta torin reunalle.

    ReplyDelete