Tuesday, 25 June 2013

MESSAGE FROM THE PRESIDENT OF THE REPUBLIC OF FINLAND

Kävin ilmoittautumassa Helsingissä meneillään olevaan tiedetoimittajien maailmankongressiin. Kun monien muiden wannabe-juttujeni lisäksi kuvittelen olevani myös tiedetoimittaja. Kuulunhan Suomen tiedetoimittajiin.

Sain tiskiltä  hienon kangaskassin, joka normaalin käytännön mukaan oli sullottu täyteen osallistuvien tahojen materiaalia. Hienolle paperille painettu Millenium palkinnon organisaation tuottama lehtinen herätti varmaan positiivista huomiota. Olihan siihen saatu itse presidentti  Sauli Niinistö esipuheen kirjoittajiksi. Lisäksi siinä mainittiin palkinnon olevan Suomen presidentin erityisessä suojeluksessa.

Sale halusi siis lähettää viestin. Osmo A. Wiio laati aikojen kuluessa viestintää mielestään hyvin kuvaavia lakeja. Kaksi ensimmäistä ovat:

1. Viestintä epäonnistuu aina, paitsi sattumalta.
2. Jos sanoma voidaan tulkita eri tavoin, niin se tulkitaan tavalla, josta on eniten vahinkoa.

Minä kun siivilöin sopasta yleensä eri sattumia kuin mitä sopan keittäjä on tarkoituksella sinne laittanut, niin minulle Salen viesti avautui näin:

 "Tasavallan presidentti arvostaa suomalaista ammattityötä niin paljon, että otattaa virallisen valokuvansa wannabe-valokuvaaja kaverillaan. Kaverin merkittävin ansio valokuvaajana on se, että hän on 'hyvä ukko'. Virallisen presidentin muotokuvan ominaisuuksiin kuuluu mm. se, että se on sävyiltään painokelvoton. Takki on painetussa kuvassa umpimusta ja muutenkin Sale uppoaa taustaan kuin "Yön Timo" hiilikellariin. Jokaisessa valokuvaajan ammattitutkinnon näytössä, jossa minä olen ollut mukana arvioimassa ja arviotavana, tällaisen kuvan ottanut olisi laitettu aasihattu päässä nurkkaan häpeämään."

2 comments:

  1. Taitaa poikkitieteilijän turha odotella kutsua itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

    ReplyDelete