Saturday, 1 March 2014

Tieteellisesti maailman kaunein?
Englantilainen Florence Colgate on tieteellisesti maailman kaunein nainen. Ainakin mikäli uskomme Daily Mailissa ollutta artikkelia.

Mutta miksi uskoisimme? Poikkitieteilijä ainakin liputtaa kultaisen suhteen puolesta. Mitä enemmän kasvoista löytyy kultaisen suhteen mukaisia jakoja, sitä enemmän kasvot ovat klassisen kauneusihanteen mukaiset.

Kultainen suhde tai leikkaus tarkoittaa sitä, että kokonaisuus jaetaan kahteen osaan siten, että lyhemmän osan suhde pidempään on sama pidemmän suhde kokonaisuuteen. Jakosuhteen numeroarvo on 0,618. Toisin päin suhteessa desimaaliosat ovat ihan samat, eli pidemmän suhde lyhempään on 1,618.

Suorakaide on kultaisessa suhteessa, jos lyhemmän ja pidemmän sivun suhde on 0,618.Passikuva on erinomainen kasvojen suhteiden tutkimiseen.  Minun kasvoissani nenänpää jakaa kasvojen pituuden leuan kärjestä päälakeen kultaisessa suhteessa.  Myös kasvojen leveys on tässä kohtaa aika lähellä kultaisessa suhteessa kasvojen pituuteen nähden. Tässä mielessä olen siis klassisen kaunis mies.Florence Colgaten kasvot ovat kultaisessa suhteessa ainoastaan leveyden ja korkeuden suhteen.  Silmät, nenänpää ja suu eivät ole lähelläkään kultaisen suhteen jakoviivoja. Jos kasvojen kauneus olisi  puhtaasti mitattava suure ja kriteeri olisi kultaisten suhteiden määrä, niin minä olisi kauniimpi kuin Florence Colgate.Urho Kekkosen nenä oli tunnetusti pieni, joten nenänpään sijoittuminen kultaiseen leikkaukseen ei ole mikään yllätys. Yleensä se on selvästi alempana.  Kasvot ovat selvästi kultaisen leikkauksen suhdetta leveämmät. Presidentin vaalit eivät kuitenkaan ole missikilpailu – korkeintaan jenkeissä.Timo Soinin kasvojen suhteet ovat hyvin samanlaiset kuin Kekkosella. Soinilla on tukkaa, Kekkosella ei. Tosin Kekkonen oli presidentti, Soini ei ainakaan vielä.


Halosen kasvoissa suhteet pystysuorassa suunnassa vasta ovatkin kaukana kultaisesta leikkauksesta. Tukka sen sijaan on leikattu tyylikkäästi, joten sillä on varmaan enemmän vaikutusta. Ainakin naisehdokkaalle.


Omien kasvojensa istumista kultaiseen leikkaukseen voi tutkia täältä löytyvällä sapluunalla. Toimii kaikilla tasot tunnistavissa kuvankäsittelyohjelmissa. Nuolikuvio pitää skaalata kasvojen pituuden mukaan.

No comments:

Post a Comment