Wednesday, 7 May 2014

Heureka vähentää yhteistyötä yliopistojen kanssa?
Ajelin tässä päivänä muutamana kohti Heurekaa. Autoradiosta tulleet Uudenmaan paikallisuutiset tiesivät kertoa, että tiedekeskus Heureka vähentää yhteistyötään yliopistojen kanssa. Sen jälkeen mainittiin, että tähän asti yhteistyötä on tehty erityisesti Helsingin yliopiston ja Aalto yliopiston kanssa.

Uutinen vaikutti minusta hieman hämmentävältä, kun olin ollut käsityksessä, että juuri päinvastainen suuntaus on meneillään. Kohtapa tuon saisin selville joltain itse asiasta kuultuna.

Heurekan toimistokerroksessa melkein tulo-ovea vastapäätä on Heurekan perustamiskirja. Päästyäni Heurekaan vilkaisin sitä. Toden totta. Perustamiskirjassa sekä Helsingin yliopiston että Teknisen korkeakoulun (nykyisen Aalto yliopiston tai kuten Hannu Taanila määrittelee, Kapitalismin kansankorkeakoulun) edustajien nimet olivat katoamassa paperilta. Hädin tuskin pystyi erottamaan, että niiden kohdalla on joskus ollut jotain tekstiä.

Mikäli olisin tippaakaan paranormaaleihin ilmiöihin uskova, niin asia olisi varmaan ollut minusta aivan selvä. Heurekan ja kyseisten akateemisten laitosten on yhteistyö on hiipumassa. Mutta kun en ole, niin kysyin asioista paremmin perillä olevilta.

Selvisi, että Heurekasta lähteneessä lehdistötiedotteessa kerrottiin Heurekan ja yliopistojen yhteistyön syvenevän. Tarina ei kerro, oliko toimittaja ajatellut vähentää- ja syventää-verbien olevan synonyymeja, vai mistä väärinkäsitys johtui. Kun ranta syvenee, niin matala vesi vähenee.

Musteita on moneen lähtöön. Läheskään kaikki kuulakärkikynien musteet eivät kestä pidemmän päälle valoa, vaan haalistuvat. Heurekassa näkee tästä hyvän tieteellisen todisteen.

YLE:n kunniaksi on todettava, että teksti oli korjattu seuraaviin paikallisuutisiin.

No comments:

Post a Comment