Friday, 23 May 2014

HintavertailuaKuvassa meikäläisen motoroidut ajopelit valmiina lähtöruuduissa. Niitä yhdistää paitsi samaa bensaa käyttävät nelitahtimoottorit  myös tänä keväänä tehdyt ostot tismalleen samalla hinnalla. Toinen tosin oli tämän kuvan ottamisen hetkellä ajettu tuskin sisään ja toisella oli ikää jo omaankin ajokorttiin oikeuttava määrä vuosia. Kilometrejä aika vähän ikään nähden ja kun kunnostakin on pidetty hyvää huolta, niin tämä ranskalainen kaunotar näyttää vielä ihan hehkeältä. Hintaa en viitsi kertoa, mutta sen voi päätellä googlaamalla ruohonleikkuria Alpina BL 480 M.

Kuva on otettu 50 euron kännykän kameralla. Ensimmäinen digitaalikamera, joka on ollut minulla käytössä (koekäytössä) oli MINOLTA RD-175. Teimme vuonna 1996 Sakarin kanssa siitä jonkin jutunkin Kamera-lehteen. Pitäisi kaivaa arkistoja, josko vielä löytyisi. Kameran sen hetkistä hintaa en enää muista, mutta aika lailla päikseen se olisi mennyt Sitikkani kanssa. Siis uuden Citroen Xsaran. Linkissä olevan jutun mukaan kameran lähtöhinta sen tullessa markkinoille oli £ 8.500.  Sillä summalla sai vuonna 1996 kohtuullisen hyvän henkilöauton.

Samasungin kännykän kamera tekee 2560x1920 pikselin kuvia. MINOLTA RD-175:n vastaavat tekniset arvot olivat 1528 x 1146 pikseliä, joka oli saatu interpoloimalla kuva  kolmelta eri värit taltioivalta videokameran 768x494 pikselin kennolta. Kännykän kameran kuvien laatu pesee mennen tullen MINOLTA RD-175:n kuvat. Minoltassa ei ollut edes omaa näyttöä. Kuvia pääsi tarkastelemaan vasta tietokoneella. 

Tyypillinen MINOLTA RD-175 -kameralla otettu kuva. Pikselien määrä ja dynamiikka olivat aika vaatimattomia henkilöauton hintaisen  kameran kuviksi. 

ps. Googlatessani Minoltaa törmäsin itse tekemääni juttuun. Olin kokonaan unohtanut sen. Tämä nyt silmiesi alla oleva on 502:nen juttuni tässä blogissa. Pitäisikö jo lopettaa, ennen kuin alkaa enemmänkin kirjoittaa samoja juttuja uudestaan? Tasan 500:s juttu kirvoitti vielä pienet arpajaiset. Käykää pari juttua aikaisemmassa ja osallistukaa. 

1 comment:

  1. Jos toivoa saa, niin kyllä täällä lukupuolella vielä toisetkin 500 menisi ihan kevyesti. Vaaria saattaa alkaa jo tahti väsyttää.

    ReplyDelete